La Festa Major de #Sitges @fmsitges, exemple en temes de prevenció




Durant la propera Festa Major de Sant Bartomeu de Sitges es difondran consells de seguretat i es penjaran rètols informatius per prevenir sobre els possibles perills de la celebració als punts on la concentració de persones és major. Les indicacions alerten sobre l'ús de material pirotècnic, la importància de no obstaculitzar el pas amb els cotxets infantils o tenir cura dels infants en els moments de màxima aglomeració o dels correfocs, a més d'altres consells relacionats amb la protecció davant el foc, el consum de begudes alcohòliques, els envasos, i el respecte als balls, músics i entremesos. La retolació es presenta en castellà, català i anglès i segueix les recomanacions i el protocol establert al Pla d'Autoprotecció (PAU), un document que es va aplicar per primera vegada la passada Festa Major i que la Regidoria de Tradicions i Festes de l'Ajuntament de Sitges va presentar la setmana passada. 

El PAU s'activarà amb l'inici de Festa Major el 19 d'agost i es tancarà coincidint amb el final de la celebració el 26 del mateix mes. La regidora de Tradicions i Festes, Rosa Tubau, ha explicat que, aquest document obligatori per llei en qualsevol activitat on les concentracions superen les 1.000 persones, “és fonamental per prevenir i poder ser resolutius en cas d'emergència”. El document contempla totes les activitats de la celebració, tot i que fa una especial incidència en moments com la nit del Castell de Foc, quan es barreja la manipulació de pirotècnica de l'espectacle amb la gran quantitat de persones que s'aglutinen al Passeig per veure'l. El PAU té una durada de 4 anys i l'empresa responsable, MS Consultors, l'actualitza anualment.

MS consultors va introduir la darrera actualització del PAU a la plataforma HERMES el passat 4 d'agost, per tal que sigui validat per Protecció Civil de la Generalitat. El mateix dia a la tarda, l'empresa va presentar públicament el PAU a l'Espai Jove, en un acte al que es va convidar a la Comissió de Festa Major i Santa Tecla, així com als membres de les diferents colles de Festa Major. La reunió, que va comptar amb una elevada presència de les colles de foc, va servir per explicar en què consisteix un document d'aquestes característiques i per aclarir els dubtes de les colles i participants. 

Per a més informació de la Festa Major:  http://www.sitges.cat/html/festa_major_i_santa_tecla/index.html


 
Informació extreta de http://www.sitges.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=32076456

Comentaris