dissabte, 22 d’agost de 2015

ELS GOIGS A SANT FÈLIX 'Fèlix deu vostre favor' · @fmVilafranca #SantFèlix
El 22 d'agost comença a Vilafranca del Penedès la novena de sant Fèlix, acte religiós que acaba amb el cant dels goigs interpretats per un grup de vilafranquins i vilafranquines. Els goigs s’han convertit en un dels actes més populars dels dies previs a la festa. L'acte es va repetint diàriament, a dos quarts de nou del vespre, fins al dia de Sant Fèlix. 

Els Goigs a sant Fèlix que s'han interpretat fins ara, de manera més o menys ininterrompuda, són el resultat de l'adaptació que va fer l'any 1905 Francesc de Paula Bové de la partitura original de Josep Badia que data del 1857. 

El Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca va aconseguir, gràcies a la donació del seu recuperador, el doctor Blas Coscollar, i de l'autor de la transcripció, l'estudiós i músic alemany Bernat Rövenstrunk, una còpia de la partitura original que Josep Badia i Planas va escriure el 1857. 

El músic i director vilafranquí Pere Lluís Biosca és l'autor de la revisió i edició de la partitura original per separat de cadascuna de les veus així com dels instruments de l'orquestra.

Vídeo de Víctor Puig, extret de https://www.youtube.com/watch?v=66lxYg7eIHE

Text extret de http://www.festamajor.cat