El Ministeri de Foment aportarà 992.933 euros a la rehabilitació del nucli històric de #Cervera

 


El projecte “Rehabilitació de trams del camí de Sant Jaume al seu pas per la Cervera històrica i monumental”, presentat per la Paeria de Cervera a la convocatòria de l’1% Cultural de l’Estat, ha estat aprovat i rebrà una subvenció de 992.933 euros, un 60% del cost total del projecte.

El 40% restant anirà a càrrec de la Generalitat de Catalunya (18%) i fons propis de la Paeria (22%).

El projecte preveu actuacions de millora als carrers General Güell, plaça Sant Miquel, carrer Santa Anna, plaça Santa Anna, carrer Sant Domènec, plaça Sant Domènec i carrer Sant Magí. En aquests carrers es rehabilitarà el paviment, que serà a un sol nivell i de pas per a vianants, tot i que es permetrà el trànsit rodat als veïns i als vehicles d’abastiment dels comerços.

Al llarg d’aquest itinerari es rehabilitaran les fonts: el brollador del carrer General Güell i les que es troben al carrer i la plaça Major. També es preveu recuperar l’antic pou de Sant Miquel a la plaça Universitat.

Al carrer Major s’intervindrà en tres edificis de titularitat municipal: l’Antiga Biblioteca, l’Antiga Escola de Música i l’església de Sant Joan, on es milloraran els accessos. I a la plaça Major s’actuarà a l’edifici de la Paeria, on es restaurarà la façana.

En tota la zona d’intervenció, des del carrer General Güell fins a l’església de Sant Magí, es col·locaran senyals indicatius del Camí de Sant Jaume.

Fons de l’1,1% Cultural estatal 

Amb els fons del programa de 1,1% cultural, el Ministeri de Foment destina una part del seu pressupost a la millora i conservació del patrimoni artístic, històric i cultural de l’Estat. A Catalunya ha aprovat 14 projectes per a la rehabilitació d’edificis, castells i altres elements d’interès cultural per un import total de 4,8 milions d’euros. El projecte presentat per la Paeria de Cervera és el que rebrà la subvenció més quantiosa.


Imatge extreta de https://plntat.files.wordpress.com/2013/01/sec3b1al-obras.gif

Informació extreta de www.cerverapaeria.cat

Comentaris