El cinquè Simposi #Casteller de #Valls debatrà sobre #immigració i el @ConcursCastells

 


El Simposi Casteller arriba enguany a la seva cinquena edició que tindrà lloc dissabte 24 d'octubre dins la Fira de Santa Úrsula que celebra la ciutat de Valls. El comitè organitzador del Fòrum Casteller de Catalunya que des de fa cinc edicions converteix la Fira de Santa Úrsula en l'epicentre de l'anàlisi castellera ha fet públiques les temàtiques que es tractaran enguany. D'una banda, el simposi analitzarà el paper de la immigració en el desenvolupament del món casteller i, de l'altra, el Concurs de Castells de Tarragona serà objecte de debat pel que fa als pros i els contres del seu format. 

Retornant a la fórmula de la primera edició, que es va estrenar en el marc de les Festes Decennals dedicades a la Mare de Déu de la Candela l'any 2011, el simposi se centrarà en la franja matinal del dissabte 24 d'octubre. També estrenarà ubicació a la nova sala d'actes de l'antic Convent del Carme, seu de l'escola Enxaneta, un edifici històric i patrimonial que la ciutat ha recuperat i que ja ha acollit actes culturals aquest estiu i durant la Festa Major de Sant Joan. D'aquesta manera, l'organització, integrada per les dues colles dels Xiquets de Valls, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, la Revista Castells, la Fundació de les Decennals i el propi Ajuntament de la ciutat busca una millor harmonització horària tant amb el conjunt del programa de la Fira de Santa Úrsula com amb les actuacions castelleres que les colles desenvolupen els dissabtes a la tarda en el conjunt del país.

Una altra de les novetats de l'edició d'enguany serà el final de la jornada, en format de vermut tertúlia, moderat per la Revista Castells, amb els caps de colla de les dues agrupacions dels Xiquets de Valls, Jaume Galofré i Manel Urbano. El comitè organitzador també té pràcticament enllestida la llista de ponents. Els professors Manuel Delgado, de la Universitat de Barcelona, i Ricard Morén, de l'Autònoma de Barcelona, el gestor de l'administració local a l'Ajuntament de Granollers Albert Soler, o els Marrecs de Salt, participaran en el debat a l'entorn de la immigració i els castells. El torrenc i autor del projecte del nou format del Concurs Josep Bargalló, l'investigador casteller i membre del Consell científic del Museu Casteller de Catalunya Eloi Miralles, i els periodistes Carles Esteve, de la Revista Castells i del Baròmetre Casteller, i Pep Ribes, de SER Penedès, seran entre els analistes de la nova fórmula del certamen competitiu de Tarragona.

Enguany la moderació de les taules rodones anirà a càrrec de periodistes de televisions catalanes, en concret, Àlex Alonso, de TAC12/Xarxa de Televisions Locals, i Biel Duran, de Televisió de Catalunya, que conduiran respectivament els debats sobre el Concurs i sobre la immigració.

Tot i que el Simposi comptarà amb una major densitat horària en centrar-se al matí, l'organització no ha volgut prescindir de la possibilitat que les persones interessades puguin presentar comunicacions escrites. Aquests comunicants integraran una fila zero i les seves aportacions serviran per encetar els torns de paraula. Alhora es preveu que els seus textos siguin inclosos en l'edició de les actes del Simposi que, des de la primera edició, realitza Cossetània Edicions, de Valls, dins la col·lecció castellera L'Aixecador. Poden enviar-se fins al divendres 18 de setembre a l'organització del simposi a través de l'email simposicastells@tinet.cat


Imatge extreta de http://www.ara.cat/castells/Simposi-Casteller-Valls-comenca-treballar_0_1402059867.html

Informació extreta de www.cccc.cat

Comentaris