El Corpus de la Garriga, una festa que es fa gran




El Corpus de la Garriga, que se celebrarà el 7 de juny, prepara una de les seves edicions més festives. Amb la propera declaració de les catifes de flors com a Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional, la Garriga consolida -encara més- una festa reconeguda arreu. 





240.000 clavells i un Ou com balla 
 
Durant el dia de Corpus es confeccionaran 28 catifes florals , on hi lluiran 240.000 clavells acompanyats d’altres tipus de flors i elements vegetals (en especial clavells, xiprer, bruc, terra de pi i esclòfia d'arròs). A més de les catifes es faran dos altars de flors, un mural i el ja tradicional Ou com balla.

Les catifes es faran al matí i, durant tot dia, el públic visitant podrà passejar pels carrers de la Garriga i admirar els dissenys florals. Entitats, escoles i veïns i veïnes de totes les edats són els encarregats de l’elaboració de les catifes amb la col·laboració de tothom qui hi vulgui participar.

La jornada de Corpus comptarà, a més, amb moltes activitats complementàries que inclouran concerts, actuació castellera, balls, exposicions, concurs d’aparadors i portes obertes als principals punts d’interès, entre d’altres propostes culturals.

Una oportunitat per conèixer la Garriga

El Corpus de la Garriga és també una oportunitat d’or per conèixer el municipi, el seu patrimoni i els seus elements més emblemàtics. Per això durant tota la diada s’organitzaran portes obertes a espais com el Refugi Antiaeri, les cases modernistes Can Raspall i la Casa Barbey, la vil·la romana de Can Terrers o el conjunt monumental de la Doma. La festa, a més, comptarà amb punts d’informació turística al Centre de Visitants (carretera Nova, 46) i a Can Raspall (Banys, 38 – 40). 

7 zones d'aparcaments

El Corpus és una festa per als vianants. Per aquest motius, de de l'organització es recomana estacionar els cotxes als 7 aparcaments del municipi amb més de 550 places .

10 dies d’activitats

Els actes s'inicien aquest divendres 29 de maig a les 20 hores amb la presentació del programa de la festa al Teatre de la Garriga – El Patronat. L'acte inclourà el concert Corpus Imaginari, en què s’interpretarà la banda sonora que s’ha creat especialment per a la diada. També es donarà a conèixer el capgròs El Clavellot, un nou personatge que estarà present en diversos moments de la festa. 

Entre les activitats de la setmana s'hi compten la tradicional trobada de gegants , la cursa familiar Colors Corpus Run , la Nit dels aparadors o el concert de jazz amb The Gramophone Allstars Big Band. 

La programació completa de Corpus la Garriga 2015 es pot consultar en aquest document


Informació extreta de http://www.lagarriga.cat/actualitat/noticies/2015-05-27-el-corpus-de-la-garriga-una-festa-que-es-fa-gran.html

Comentaris