4 de juliol, 7è FESTIVAL D'ENCESES d'Artesa de Lleida · #bestiarifestiu #ArtesadeLleida #foc




El proper dissabte 4 de Juliol, dins de la X Trobada de Bestiari de Foc d’Artesa de Lleida, es celebrarà el 7è Festival d’Enceses de Catalunya.

La plantada tindrà inici a les 6 de la tarda a la Plaça Major d’Artesa de Lleida. Al llarg de la tarda, es celebrarà el bateig de foc de la nova bèstia infantil de foc d’Artesa de Lleida: La Hydra. En aquest acte hi seran present el següent bestiari infantil: 
  • El Rusti de Parets del Vallès, 
  • En Foc i la Forca, els Dragonets bessons de les Forques de Can Deu de Sabadell, 
  • Drac petit de Valls
  • Dracs Bessons de Castelló.
A la nit es celebrara el 7 Festival d’Enceses de Catalunya, a partir de les 23:30 i aquest any les bèsties participants seran:
  1. Poll Foll de Ripollet.
  2. Hydracus de Jesús.
  3. Bèstia de Parets del Vallès.
  4. Bou tradicional de Valls.
  5. Gripau de les Bruixes del Nord de Sabadell.
  6. Víbria de Castelló.
  7. Griu Artesa de Lleida (amfitrió, no concursa).
Aquest 7è Festival, pretén estimular la imaginació i l’enginy, per tal de fer lluir al màxim el bestiari de foc, exhibint les seves millors i més potents enceses. El Festival constarà de 3 enceses, en les quals es vol mantenir les formes tradicionals i buscar un toc de modernitat, sent distribuïdes de la següent forma:
  • 1a encesa, les nostres bèsties estan creades per crema entre la multitud , símbol inequívoc de la nostra identitat.
  • 2a encesa, més tradicional, la gaudim amb la musica pròpia i composada expressament per la bestia i tocada per la colla, aquesta combinació de musica, ball , pirotècnia i escenificació, la fan única.
  • 3a encesa, bèstia sola en plena acció i lluïment pirotècnic, acompanyat amb música del grup musical.
Les enceses seran puntuades per un jurat relacionat amb el món de la cultura i del foc, format entre 3 i 5 membres. El premis oscil·len des de 1000€, per el primer classificat, fins els 300€ .

A partir de 2/4 de 12 de la nit es donarà inici al 7 Festival d’Enceses. En la seva finalització, es lliuraran els premis i a continuació es podrà gaudir del concert de XEIC. Al llarg de tota la jornada hi haurà bar a càrrec de l’Associació del Griu d’Artesa de Lleida, a preus popular.



Informació facilitada per l'Albert Batiste, albert_batiste@hotmail.com  

Comentaris