Sicília i Catalunya agermanades per la Infiorata di Noto




La Federació Catalana d’Entitats Catifaires del 14 al 18 de maig participarà a la Infiorata di Noto, que enguany es dedica a Catalunya. 

La Infiorata és la festa més important de Sicília, declarada d’interès turístic internacional. Per això la Federació Catalana d'Entitats Catifaires hi anirà acompanyada de la Confederació Sardanista de Catalunya, amb els dansaires de la colla Dolç Infern de Lleida i els del Sol ixent de Vilanova de Bellpuig. De l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya amb l’Associació de Geganters i Grallers de la Llacuna, amb l’Agrupació de pessebristes de Ripollet, per tal d’oferir un tastet de cultura popular a la ciutat de Noto. Per representar la música lírica i el cant s'hi desplaçarà la soprano Sílvia Casamayor, de Caldes de Montbui, que farà un concert a l’església barroca de Sant Salvatore, al Teatre Municipal i a la cloenda de la Infiorata amb un gran espectacle conjunt de les dues cultures. 

Aquests dies el nucli històric de Noto s’està engalanant de senyeres als balcons i s'ultimen els preparatius per la casa Catalunya, en la qual s’hi trobaran productes de la nostra terra, els vestits de la Pubilla i l’Hereu, un pessebre, un vestit dels bufons de foc de Badalona, vídeos de cultura tradicional, paisatges i ciutats del país, entre d’altres manifestacions culturals catalanes. La responsable del muntatge de la casa Catalunya, és l’artista Valentina Mammana, que és també la comissària de les exposicions de pintura, escultura i fotografia. Aquestes exhibicions acolliran l'obra de més de 70 autors de tot Catalunya que pertanyen al Reial Cercle Artístic de Barcelona, Artsgrup de Caldes de Montbui, de la Ruta de l’Art de Castelló d’Empúries, del Cercle artístic Sant Lluc de Barcelona i del Cercle artístic de Mataró. Menció especial a la participació de la Bienal Olotfotografia que aporta una col·lecció de Quim Dasquens sobre el correfoc català, entre altres obres. 

Una digna representació de la cultura popular, musical, artística i de l’art català de fer catifes de flors, que, coordinada per la Federació Catalana d’Entitats Catifaires conjuntament amb el Comune di Noto, presentarà el nostre país a Sicília, amb la participació de 85 catalans i de les autoritats que els acompanyaran. 

Les Entitats federades que faran les 8 catifes són: 
  • Acció Cívica Calderina de Caldes de Montbui, 
  • Assoc. Catifaires d’Arbúcies, 
  • Assoc. de Catifaires de dalt de la Vila, de Badalona; 
  • Assoc. Corpus de la Garriga, 
  • Assoc. Cultura i Tradició de Ripollet, 
  • El Casal de Mollet del Vallès, 
  • Estores del Raval de Blanes, i 
  • Foment de Sitges. 
Noto convidada próximament a Caldes 

La Federació Catalana d’Entitats Catifaires, ha convidat els catifaires de Noto, a les autoritats i altres representants de la seva cultura popular, a participar al proper Caldesflor-Corpus 2015, la festa de les flors a Caldes de Montbui, els dies 5,6,7 i 8 de juny, amb motiu dels 20 anys de la recuperació de les catifes de flors tradicionals d’aquesta vila. 

Sigui a Noto o a Caldes de Montbui, els llaços històrics de Sicília i Catalunya es renovaran aquests dies en què es compartiran vivències, cultura i amistat.


Informació extreta de http://www.ens.cat/noticia/sicilia-i-catalunya-agermanades-la-infiorata-di-noto   

Comentaris