dimecres, 20 de maig de 2015

En Martí: el gegant adaptat de Premià de Mar
Premià de Mar compta amb un gegant inclusiu adaptat per a que el puguin portar persones amb cadira de rodes. En Martí, està dotat amb uns ancoratges extensibles que faciliten que les cadires de rodes de qualsevol mida hi encaixin.

Per a les persones amb discapacitat auditiva, el gegant disposa d'uns pilots lluminosos que s'accionen des de fora i permeten indicar al geganter cap a on ha d'anar. Les  persones amb discapacitat visual també poden portar el gegant, ja que aquest compta amb un sistema de megafonia a l'interior que permet seguir les indicacions de direcció i/o ritme que es donen en cada moment des de l’exterior.


 

La Colla Gegantera de Premià de Mar va crear aquesta figura que substituïa el personatge d’un pescador premianenc inspirat en la llegenda de l’enfrontament amb els pirates amb què es basa la festa major del municipi.

La responsable de materialitzar aquest gegant, que ja balla a les cercaviles des del novembre de l’any passat, és la Paula Càmara, una noia amb discapacitat física i psíquica que segueix la colla des de fa temps i que ara, pot ser-ne íntegrament partícep. L’entitat premianenca Segle XXI, que dóna suport a la integració de persones amb diversitat funcional, i la coordinadora de colles de cultura popular de Premià de Mar Debòlit s’han implicat en el procés de naixement del Martí.


Informació extreta de http://xarxanet.org/cultural/noticies/en-marti-un-gegant-adaptat