'En l'ofec a l'associacionisme no tota la culpa és de Madrid ni de l'Agència Tributària'




La revista "Tornaveu" (la publicació de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català) en la seva edició núm. 133 del 8 de maig, ofereix un treball del tècnic del Departament de Cultura Oriol Cendra, que pel seu interès recomanem vivament. 

L'article es presta a la reflexió, al diàleg i al debat i posa de manifest una realitat crua i punyent a la qul esta sotmès el nostre associacionisme cultural. Val la pena llegir-lo i donar-lo a conèixer.

Diu així:

No tota la culpa és de Madrid ni de l'Agència Tributària

Liquidar l’associacionisme no lucratiu per la via impositiva, potenciar institucionalment el voluntariat o incentivar la dependència del mecenatge potser forma part del paquet pel qual l’Obra social de “la Caixa”, la fundació REPSOL, l’esport professional o la Fundació Damm esdevindran els nous gestors de la societat civil. En l'ofec a l'associacionisme no tota la culpa és de Madrid ni de l'Agència Tributària.

1-. La reforma fiscal que l'Estat espanyol va aprovar a finals de 2014 ha generat preocupació i una certa disposició al debat en el món associatiu que em sembla interessant incentivar. Tot i ser conscient que el format de l’article obliga a una excessiva (i a vegades injusta) simplificació m’agradaria apuntar algunes reflexions i elements per a un debat sobre cultura i associacionisme.

(...)

Clica aquí per llegir la resta de l'article 


Imatge extreta de http://www.freepik.es/vector-gratis/salvavidas-de-clip-art_377942.htm

Comentaris