Més de 200 joves dansaries omplen Torregrossa de sardanes amb el 'SALTEM I BALLEM'




Joves sardanistes de diferents escoles d'Almacelles, Agramunt, Cervera, Castelldans, Juneda, Lleida, Vilanova de Bellpuig, Vila-sana i Torregrossa van participar el passat dissabte 18 d'abril en la 25a Trobada del Saltem i Ballem que es va celebrar a Torregrossa. A més, aquests dansaires van comptar amb la presència de les colles Dimoniets, Petits Dimoniets, Escarlata i Esclat de Primavera, i junts van omplir de sardanes aquesta població del Pla d'Urgell, amb més de 200 participants. 

La trobada va comptar amb una seguit d'activitats preparades pel grup d'animació Tres quarts de Sucre, d'Ivars d'Urgell, amb el Piolet i la Xinxeta, que van aconseguir fer participar nens, nens i monitors i monitores, tal com ho van fer l'any passat a Sort. 

A continuació, i amb l'ambient més distès, els sardanistes van fer un galop de fantasia per introduir la sardana de lluïment. 

Després, les autoritats presents van pronunciar els parlaments. Carles Vall, president de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, va destacar la tasca que Pilar Torrades i Montse Carulla han fet des que el programa Saltem i Ballem va veure la llum, aconseguint enganxar centenars de sardanistes cap a les colles de competició. 

Un cop finalitzada la part més institucional, els nens i nenes van poder berenar i recollir el record de la trobada. 


Extret de http://sardalleida.org/index.asp?vm=1&cd=970
 

Comentaris