Bateig del Lleó del Vendrell





El Lleó del Vendrell va ser presentat en societat ahir divendres 24 d’abril al vespre. La nova bèstia del seguici popular que ha estat impulsada pels Amics de l’Orgue va ser beneïda a tres quarts de nou del vespre a l’església de Sant Salvador, moment en què també es va estrenar la coreografia amb l’Orgue. La música ha estat composada per Adrià Grandia i Jordi Quintana, i la coreografia és de Manel Erruz.

Seguidament es va fer una ballada d’honor a la plaça Vella amb la presencia de diferents Lleons vinguts de diferents punts de Catalunya com ara Barcelona, Tarragona, Lleida, Manresa i Valls. Després d’un sopar popular, a les onze de la nit, el grup tradicional Ço del Botafoc, que enguany celebra 15 anys, va oferir un concert a la Plaça Vella.




Les mides del nou Lleó del Vendrell, que pesa 35 quilos, són 2’75 metres d’alt, 1’45 metres de llarg i 92 centímetres d’ample. En la seva creació hi han intervingut, a més dels Amics de l’Orgue, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament del Vendrell, el Consell Comarcal del Baix Penedès, la Parròquia de Sant Salvador del Vendrell, Instal·lacions Mercader, Saint-Gobain i l’Impremta Ramon.


Text adaptat de https://aaov.wordpress.com/2015/04/14/lleons-de-tota-catalunya-seran-presents-a-la-presentacio-del-lleo-del-vendrell/

Comentaris