S’inicien els treballs de plantació de vidalba per tal de garantir-ne l’existència durant La Patum




La brigada de jardineria de l’Ajuntament de Berga ha iniciat aquesta setmana els treballs de plantació de vidalba (Clematis vitalba) als terrenys situats entre la zona poliesportiva municipal i el carrer Gósol. Aquests treballs, a més de la preparació del terreny i sembra de la vidalba, han comportat la col•locació d’estaques i filats o malles per tal d’afavorir-ne el creixement.

L’objectiu amb el qual l’Ajuntament de Berga i el Patronat Municipal de La Patum han tirar endavant el conreu de vidalba, la liana que s'utilitza per vestir les carotes dels Plens, és per garantir-ne el subministrament en cas que les condicions climàtiques facin escassejar la collita de la silvestre, que és la que s'usa habitualment.

La vidalba que s'empra per a La Patum la cullen els membres de la brigada de jardineria pels entorns de Berga. Es tracta d'una planta que creix de forma silvestre, per exemple, als marges. En èpoques que ha plogut i ha fet bon temps, no hi ha problemes per collir-ne, però si no és així, a vegades escasseja.

Habitualment durant tota La Patum es fan servir una vintena de camions dels de la brigada plens. El dimecres es cull per vestir les carotes dels Plens que salten el dijous i per a la Patum infantil del divendres, i el dissabte, per als salts de diumenge.


Imatge extreta de http://www.festadirecte.cat/que-no-falti-la-vidalba/

Informació extreta de www.lapatum.cat

Comentaris