4a Matinal d'Intercanvi de Llavors de la Catalunya interior · Argençola, 1 de març




Totes les persones que encara es fan el seu planter i que conserven i cultiven varietats locals o antigues tenen una cita el proper diumenge 1 de març Argençola. I és que aquesta població acull la 4a matinal d’intercanvi de llavors de la Catalunya interior.

Els organitzadors de la trobada són el Trill, Associació cultural d’Argençola.

Des del Trill expliquen que la conservació d’aquestes llavors “és molt important perquè afavoreixen la diversitat i varietat dels cultius, a més d’estar completament adaptades a les condicions del lloc on creixen”. I afegeixen: “La millor manera de conservar i mantenir aquest patrimoni genètic és procurant que es difongui, es cultivi i es consumeixi”.

Les activitats començaran a 8.30h amb una caminada pels voltants d’Argençola. Tot seguit, hi haurà un bon esmorzar. El mercat Mercat ecològic i l’espai de trobada d’intercanvi de llavors estaran oberts de 10h a 14h. Animen que tothom que tingui llavors les porti i les intercanvii.

A banda, a les 13h hi haurà una xerrada, amb el títol ”La recuperació del coneixement etnobotànic de la comarca de l’Anoia: situació actual, aplicabilitat i perspectives de futur”, a càrrec de Marc Talavera Roma, llicenciat en Biologia, màster en Gestió i Restauració del Medi Natural.


Informació extreta de http://xarxapenedes.cat/argencola-acull-la-quarta-matinal-dintercanvi-de-llavors/

Comentaris