dijous, 8 de gener de 2015

Tres Tombs de Sant Antoni a VALLS 2015 · 11 de gener
La capital de l'alt camp acollirà el proper dia 11 de gener de 2015 la 36ena edició dels Tres Tombs de Sant Antoni. Festa Tradicional d’interès Nacional per part del Govern de la Generalitat de Catalunya, festa de valor patrimonial.

Valls acollirà uns 300 participants vinguts d'arreu de Catalunya i Castelló, que recorreran els carrers de Valls durant més de dues hores. A 2/4 de 12 del migdia es donarà inici a la 36ena edició dels Tres Tombs, des de la recuperació de la celebració que té els seus orígens en el segle XIX, tot i que el culte a Sant Antoni Abat es remunta a temps molt més anteriors. Els Tres Tombs de Valls, ofereixen la millor col·lecció de carros de treball que es pot veure desfilar, així com un dels itineraris de major bellesa plàstica pel barri antic de la ciutat, que obliga als traginers a desplegar totes les seves habilitats.

Hi participen carros carregats de caixes, carbó, llenya, cereals, sacs, botelles, palla, etc., i estirats per 2, 3, 4 i 5 cavalls; carros de bocois, carros de traginers o agència,... entre els quals destaquen els dos propietat de la Societat de Sant Antoni de Valls, un construït pel carreter Vallenc Bonet, propietat en el seu inici de l'agència Boronat i després de l'agència Arturet, carro que participa als Tres Tombs de Valls des de la dècada dels 40 del segle passat. L'estrella de la festa des de l'any 1987 és el carro gran de traginers, que és l'encarregat de tancar els Tres Tombs Vallencs, restaurant íntegrament l'any 2011.

El punt neuràlgic dels Tres Tombs de Valls arriba quan, en el tercer tomb, passada la una del migdia els carros enfilen el carrer major, conegut popularment com els tombs de l'ajuntament, en aquest punt la tradició dóna pas a l'espectacle únic i irrepetible de veure passar carros i cavalls per aquest indret.

Les novetats

Els Tres Tombs 2015 compten amb dues novetats importants per aquesta edició: el I Concurs d’Instagram el qual podeu trobar les bases a http://3tombsvalls.blogspot.com.es/ i la participació del carro de 2 bocois de l'empresa el Ronçal de Molins de Rei. El carro és una replica amb miniatura, doncs va enganxat amb ponis, d'un carro de 2 bocois i ha estat construït pel Xolo, Soci fundador de la Societat de Sant Antoni de Valls. El carro participarà per primera vegada en uns Tres Tombs, a Valls.

Com a avantsala de la festa, el dissabte dia 10 de gener a partir de les 7 de la tarda, la cercavila de cavalls muntats recorrerà els principals carrers de Valls

Us esperem el dia 11 de gener de 2015 a Valls per viure el millor espectacle de Tres Tombs. Més informació trestombsvalls@gmail.com 647.750.059


Informació extreta de http://3tombsvalls.blogspot.com.es/