El nou abonament T-10/120 connectarà la Segarra amb Barcelona amb descomptes per trajecte de fins al 60%




El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en marxa demà diumenge, 11 de gener, un nou abonament multiviatge T-10/120 per tal de promoure l’ús del transport públic en les comunicacions entre els municipis de les comarques de Lleida i Barcelona. El nou títol de transport suposarà un estalvi que pot ser de gairebé el 60% del preu del bitllet senzill actual en els trajectes de les línies d’autobús interurbà, gestionada per Alsina Graells, que connecten la Noguera, l’Urgell, la Segarra, el Pla d’Urgell i el Segrià amb Barcelona. La posada en servei de la T-10/120 forma part del paquet d’actuacions de millora relacionades amb la nova Rodalia de Lleida.

En el cas de la Noguera, el Segrià i el Pla d’Urgell, el preu del nou títol, que permet fer 10 viatges en 120 dies, serà de 9 euros el trajecte, és a dir, que l’abonament costarà 90 euros. A tall d’exemple, ara mateix un trajecte entre Balaguer i Barcelona costa 22,05 euros, de manera que l’estalvi és del 59,1%. L’abonament es pot adquirir a les estacions d’autobusos Barcelona Nord i de Lleida. I en el cas de la Noguera, també a l’estació d’autobusos de Balaguer. I es recarrega a bord dels mateixos autobusos.

En el cas de l’Urgell i la Segarra, el preu del trajecte és de 7 euros, de manera que l’abonament costarà 70 euros. Es pot adquirir a l’estació d’Autobusos Barcelona Nord, a la de Lleida i també a la de Tàrrega

El títol de transport T10/120 és multipersonal i per tant el poden utilitzar els  membres d’una mateixa família o un grup d’usuaris per fer els seus desplaçaments de forma conjunta. Aquest títol de transport utilitza la tecnologia de validació sense contacte, es pot recarregar a bord dels propis autobusos.

L’actuació, que és un pas previ al desplegament del sistema tarifari integrat, neix amb l’objectiu de millorar la competitivitat del transport públic, i dotar els viatgers d’una xarxa eficient a preus atractius que contribueixi a estendre’n l’ús.

El desplegament de la T-10/120 al territori

La targeta T-10/120 està estesa a tot el Pirineu lleidatà, així com a bona part de les comarques centrals. Ja està implantada en els trajectes entre Barcelona i l’Alt Urgell, el Solsonès, la Cerdanya, Val d’Aran, el Pallars Jussà,  el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. També entre Lleida i la Val d’Aran i Lleida i l’Alt Urgell.

Allà on ja està implantada està tenint molta acceptació, amb un increment de viatges del 51% en alguns casos. Pel que fa als trajectes realitzats, la línia de l’Alt Urgell-Barcelona el 61% dels usuaris utilitzen la T-10/120.


Imatge extreta de http://www.fotobus.es/img-5532---s317-gt-hd---alsina-graells-sur-46960.htm

Informació extreta de http://territori.gencat.cat/ca/nota-premsa/?id=278067

Comentaris