El llegat fotogràfic de Roser Lleó Feliu, la primera bibliotecària auxiliar de la Biblioteca Popular de Cervera





Roser Lleó Feliu fou la primera bibliotecària auxiliar que serví en la nostra Biblioteca Popular quan aquesta, per decret de la Generalitat, fou creada l‘any 1933. Vingué a Cervera amb el títol recentment obtingut.

Ramon M. Razquin, sempre atent a qualsevol cosa que incrementi la seva vastíssima col·lecció de material relacionat amb Cervera, es trobava a la ciutat de Vic. Va fer una parada en un Llibreter de vell i, tot i fent una llambregada al material que s’hi amuntegava, es va fixar en un àlbum que semblava de fotografies. Va quedar sense alè quan es va donar compte del que tenia entre mans: un petit tresor ple de fotografies fetes a Cervera. La majoria giraven al voltant de la Biblioteca Popular i de la gent que hi estava vinculada. També hi havia imatges de diferents indrets de la ciutat i algunes d’altres llocs de la geografia del país.

Ramon M. Razquin ha fet un treball minuciós amb aquestes imatges, tot i escanejant-les, podent així admirar-les, cadascuna d’elles, per separat.

Tot el contingut d'aquesta recerca s'ha difós a través del bloc de Carme Bonet,  http://unamicadetotarreu.com/, que podeu consultar a través d'aquests enllaços:

Extret de http://unamicadetotarreu.com/

Comentaris