25 anys sense Pedrolo i Benguerel, Premis d'Honor de les Lletres Catalanes




El 2015 es commemoren els vint-i-cinc anys de la mort de dos autors guardonats amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes: Manuel de Pedrolo i Xavier Benguerel. Pedrolo (L'Aranyó, 1918 - Barcelona 1990) va rebre el guardó el 1979 en reconeixement a la seva extensa obra en prosa i al seu compromís cívic. Benguerel (Barcelona 1905-1990) el va rebre el 1988 per la seva obra com a poeta, dramaturg, prosista i traductor, així com pel seu compromís inel·lectual.

El 2015 també es commemoren dates rodones vinculades a autors com Ramon Llull (700 ays de la mort), Ramon Muntaner (750 anys del naixement), Helena Valentí (25 anys de la mort), Ovidi Montllor, Guillem d'Efak, Artur Bladé, Lluís Ferran de Pol i Nèstor Luján (20 anys de la mort) o Jesús Moncada (10 anys de la mort).



1979. Lliurament del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes a l'antiga seu d'Òmnium Cultural, al Palau Dalmases de Barcelona. Manuel de Pedrolo rep el premi entre Vicent Andrés Estellés, guardonat de l'any anterior, i Maria Aurèlia Capmany (asseguda), membre del jurat del Premi d'Honor. A la foto també hi apareixen membres de la junta d'Òmnium, encapçalats pel seu president, Joan Vallvé i Creus. Foto: Barceló.


Informació extreta de https://www.omnium.cat/noticia/25-anys-sense-pedrolo-i-benguerel-premis-dhonor-de-les-lletres-catalanes

Comentaris