'UN ANY BESTIAL', el Calendari Social 2015 de la Fundació Mas Albornà




Aquest dissabte 29 de novembre es va celebrar al Born Centre Cultural de Barcelona el 'Festivitas Bestiarium', la gran festa del bestiari popular i festiu del nostre país. 

En el decurs de l'acte va tenir lloc la presentació d'"Un any bestial", el Calendari Social 2015 de la Fundació Mas Albornà, realitzat aquest any per l'Escola d'Art i Disseny Arsenal de Vilafranca, en col·laboració amb l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, i que es va lliurar a tots els assistents.

El tema escollit per acompanyar els 12 mesos de l’any ha estat una representació del bestiari festiu d’arreu del país i les fotos s'han realitzat a dotze indrets emblemàtics de la geografia catalana.




El calendari ha comptat amb la participació de 140 protagonistes i 24 colles de bestiari festiu. L'Àliga de Cervera -a la imatge, amb diversos membres de la Confraria de l'Àliga- també hi ha sigut present. En el seu cas, la sessió fotogràfica va tenir lloc al claustre del Monestir de Poblet.

El calendari té una tiratge de 56.000 exemplars, els quals seran distribuïts gratuïtament amb el diari 'Ara' el diumenge 21 de desembre i amb el setmanari 'El 3 de vuit' el divendres 19 de desembre.

El calendari social més bestial!
  • En col·laboració amb: Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.
  • Cessió d'imatge dels nostres protagonistes: Maria Josep Borràs, Meritxell Cornellà, Nemesio Rosales, José Antonio Gómez, Pedro Mirón, Adrià Aguilera, Juan Rodríguez; Toni Parache i Aleix Viadiu; Jesús Iglesias i Xavier Samaranch; Joan Carles Claramunt; Mercè Margarit i Anna Cusachs; Igor Xavier i Jèssica Mañé; Rafa Lozano; Israel Ibáñez; Fina Villalba; Marta Escura, Juan Francisco Cea, José Lobato i Salvador Codorniu; Anna Arrufat, Paquita Raventós i Llorenç Herrador; Amalia Ruiz i Ángel del Amo.
  • Cessió d'imatge dels protagonistes: Dolors Sans.
  • Patrocinadors: Vaq Asset Consulting, Grau Maquinària, Canon, Unipresalud, Motor Albert, Heliexport, MRW, Arts Gràfiques Foix, Cervesa Rosita.
  • Col·laboradors: El 3 de vuit, Diari ARA, Escola Municipal d'Art Arsenal.
  • Fotografia: Marc Cuscó, Núria Tarrida, Sara Amell i Lourdes Vallès coordinats per la professora Sheila Gonzalez.
  • Disseny gràfic i maquetació: Escola Municipal d'Art Arsenal.
  • Les Colles i bèsties participants: Drac de Vilafranca del Penedès; Dragolins i Drac can sofre de Badalona Bèsties de Foc. Garot de l’Arboç; Drac de la Geltrú de Vilanova i la Geltrú; Mulassa de Falset i el Bou de Barcelona; Lleó de Tarragona, Lleó de Valls i Lleó de Valls; Àliga de Barcelona i Àliga de Cervera; Cavallets Cotoners de Barcelona i Tarasca de Barcelona; Godra de Caldes de Montbuí, Hydracus i els 7 cervells de Jesús-Tortosa i Ferafoc de Sant Quintí de Mediona; Dracs i Voltors de la Bisbal d’Empordà; Fil·loxera infantil de Sant Sadurní d’Anoia; Gall Tomasot, Gallina Ballarica de Vilafranca del Penedès i Dolors Sans, constructora de bestiari.
  • Espais cedits per fer les fotografies: Amfiteatre Romà de Tarragona, vinyes de Can Bas de Pere Ventura, Plaça de la Porxada de Granollers, Casal d’avis de l’Arboç, Monestir de Poblet, Plaça dels Apòstols de l’Abadia de Montserrat, Plaça del Castell de La Bisbal d’Empordà, Platja de Vilanova i la Geltrú, Plaça de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, Taller de bestiari de Dolors Sans, Centre Cívic Can Canyadó de Badalona.


Informació extreta de http://www.masalborna.org/blog/

Comentaris