La gralla i el sac de gemecs, incorporats als ensenyaments oficials de música de grau professional




El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest matí la modificació del decret que estableix l’ordenació curricular dels ensenyaments de música de grau professional per incorporar-hi tres especialitats que no estaven contemplades fins ara: la xeremia (gralla o dolçaina), la guitarra flamenca i la cornamusa (gaita).

El Govern ha considerat que calia incloure aquests tres instruments, tenint en compte la seva vinculació a la cultura popular del país i l’interès de part de la població catalana en conèixer i assolir el domini d’aquestes especialitats, que s’ha multiplicat els darrers anys. A més, la proliferació de formacions musicals relacionades amb la cultura popular requereix de més persones especialistes en aquests instruments. Amb la seva incorporació al decret, s’estableix el currículum i es regula la prova d’accés als tres instruments, cosa que possibilita l’ensenyament de les especialitats i l’obtenció d’un títol oficial.


Imatge extreta de http://www.mundofolklore.es/gralla-seca-sans.html

Informació extreta de http://www.govern.cat/pres_gov/AppJava/govern/govern/consell-executiu/acords-govern/5141/govern-restableix-condicions-retributives-personal-generalitat-lexercici-2015.html

Comentaris