Jordi Purtí, nou director de 'La Passió de Cervera'




La Passió de Cervera està de canvis, després de l’anunci de la seva temporada (únicament en llengua catalana) i l’augment de sessions (de 6 a 7), ara ens anuncia una nova direcció artística; un nom que ressona per tots els teatres de Catalunya amb força i que aterra a Cervera per dirigir la representació amb més públic amateur de tot Catalunya. Tot un repte que segurament no se li farà gens difícil a aquest director d’una trajectòria impecable. 

Jordi Purtí, originari de Manresa, va iniciar-se com a actor en la companyia “Els Joglars”, on va treballar per portar a terme dos espectacles i tres sèries de televisió. Actualment, ja ha estrenat unes 64 obres i ha estat premiat tres cops per millor espectacle a la Fira de Tàrrega. A més, ha obtingut altres distincions com: el premi Butaca, el premi especial crítica de Barcelona, el premi de la Generalitat de Catalunya, als quals podem sumar altres premis internacionals com el del Festival FETEN, el premi Molière... Jordi Purtí també ha treballat amb grans actors, actrius i companyies teatrals com Paco Morán, Toni Albà, El Terrat, T de Teatre, entre altres. 

Si hem de destacar una de les obres amb les quals ha sorprès més al públic hem de mencionar Operetta, representada al Gran Teatre del Liceu, al Nacional de Catalunya, al Poliorama, al Festival d’Avignon, al Victoria i a l’Antoine de París. Una obra que va saber conjugar un gran nombre d’actors en l’escenari amb un treball acurat dramatúrgicament. Va estar guardonada amb el premi UNNIM, el Butaca, el Max, el premi especial succés festival OFF d’Avignon i el Guineueta. 

Així mateix, cal assenyalar que Jordi Purtí ha estat director del taller d’interpretació i gest de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre de Barcelona i, també, professor de l’Aula de Teatre de Manresa i del Centre Dramàtic del Vallès. A més, ha organitzat diversos cursos i tallers com a professor en diferents llocs de Catalunya i l’estranger. 

El seu currículum l’avala i el situa entre un dels referents teatrals en l’àmbit professional més gran del nostre país. Per això, és una magnífica oportunitat per a tots els actors i actrius de la Passió de Cervera, per poder créixer com a intèrprets i, de retruc, per renovar l’espectacle de la Passió de Cervera en conjunt, ja que segurament farà viure canvis inesperats als espectadors, que experimentaran unes sensacions realment úniques. 

El Patronat de la Passió per tal de donar l’oportunitat a totes aquelles persones que estudien en el món teatral, farà un càsting especial el dia 15 de desembre a les 20.00 h. al Gran Teatre de la Passió de Cervera. Així totes aquelles persones que vulguin treballar amb aquest gran director en tinguin l’oportunitat i puguin gaudir d’un espectacle de masses en què la sorpresa i l’inesperat pot fer sorprendre a més d’un.


Informació facilitada pel Patronat de la Passió de Cervera, premsa@lapassiodecervera.com
 

Comentaris