dimecres, 17 de desembre de 2014

Ja tens 'El calendari dels jocs populars i tradicionals dels Països Catalans'?
Els jocs populars catalans són els protagonistes del calendari de Tradicions i Costums 2015

El calendari de Tradicions i Costums és un recull de les festes tradicionals i populars més significatives dels Països Catalans, així com dels costums i elements gastronòmics que els acompanyen. L'objectiu del calendari és donar a conèixer aquest imaginari col·lectiu i assenyalar les dates que tenen incidència en la quotidianitat de les persones que viuen al nostre país.

Una nova edició d'Òmnium Cultural amb 12 il·lustracions de 12 jocs populars i tradicionals dels Països Catalans, propis de diferents edats. Cada mes inclou la informació d'un joc diferent i de la seva història, com aquí s'explica.

En concret, hi trobem: arrencar cebes, el mocador, la xarranca, els patacons, a piola, les bitlles catalanes, les bales, el takatà, el bèlit, la baldufa, el cavallfort i el llançament d'espardenya.

El calendari, obra de Sergi Freixes, Edgar Ramírez i Meritxell Noguera, ja es pot comprar en més de tres-cents punts de venda d'arreu dels Països Catalans al preu de 4,5 euros.

El tipus de lletra escollit pel calendari és l'Anna Beta, un format digital dissenyat per l'Anna Vives, la noia amb Síndrome de Down que ha dedicat un any sencer a apropar-se al món de la lletra, treballant la lectura i l'escriptura.

Punts de venda a la Segarra
  • Cervera - Cafeteria llibreria Tastalletres
  • Guissona - Llibreria Issauna


Informació extreta de https://www.omnium.cat/