Cervera presentarà candidatura per ser 'la Capital de la Cultura Catalana 2019'

 


El Ple de la Paeria, en la sessió d'ahir dimarts 16 de desembre, va aprovar per unanimitat la proposta de presentar la candidatura per optar a la designació de Cervera com a Capital de la Cultura Catalana l’any 2019. 

Cervera presentarà candidatura per ser la Capital de la Cultura Catalana 2019. La presentació de la candidatura, a més del suport de tot el Consistori Municipal, ha rebut fins al moment l’adhesió de 33 entitats culturals de la ciutat. A Cervera hi ha un total de 41 entitats de l’àmbit de cultura i la Paeria espera rebre l’adhesió de les 8 entitats que falten en els propers dies. 

Cal destacar també el suport que ha rebut per part de la direcció dels equipaments culturals públics: Arxiu, Biblioteca Josep Finestres, Conservatori Professional de Música, Escola de Teatre la Caserna i Museu, així com també la galeria La Cerverina d’Art. 

Cervera presentarà la candidatura per ser la Capital de la Cultura Catalana per l’any 2019, una designació que atorga l'entitat independent Organització Capital de la Cultura Catalana des del 2004 per tal de "contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior". 

La designació com a Capital de la Cultura Catalana comporta el desenvolupament d’un ampli programa d’activitats culturals al llarg de l’any, inspirades sota criteris de visió estratègica, rellevància, propostes amb gran capacitat d’impacte mediàtic i popular, participació i equilibri entre tradició i innovació. 

Ciutats que han estat Capital de la Cultura Catalana 

La iniciativa Capital Cultural Catalana es va posar en marxa l’any 2004. Des de llavors ha estat escollides: Banyoles (2004), Esparreguera (2005), Amposta (2006) Lleida (2007), Perpinyà (2008), Figueres (2009), Badalona (2010), Escaldes-Engordany (2011), Tarragona (2012), Ripoll (2013), Barcelona (2014), Vilafranca del Penedès (2015), Vic (2016), Reus (2017) i Manresa (2018). 


Imatge extreta de www.aquelarre.cat

Informació extreta de www.cerverapaeria.cat

Comentaris