dissabte, 8 de novembre de 2014

Solsona, 15 de novembre: LES 'CASES DE LA FESTA', on viuen les figures
El proper dissabte, 15 de novembre, Solsona acollirà la propera sessió del Congrés Nacional de Gegants i Imatgeria Festiva de Catalunya, en una jornada dedicada a l’estudi i l’anàlisi de les cases de la festa.

En les darreres dècades, la utilització de cases de la festa com a espais d’exposició i interpretació de tota mena de festes i de figures ha proliferat en el nostre país, i s’han convertit en una eina molt útil per a la difusió de la festa. Els diversos models de cases de la festa que han sorgit a Catalunya, ampliats en totes les seves vessants (centres d’interpretació, magatzems per a la conservació de les figures, espais de dinamització cultural i de promoció turística), i la utilitat d’aquests punts per donar valor al patrimoni material i immaterial local seran els fils conductors d’aquesta segona jornada del Congrés, que acollirà la capital del Solsonès, seu d’una de les cases de la festa amb més tradició històrica, el Quarto dels Gegants.
Els diversos ponents, tant locals com vinguts de les cases de la festa més destacades del país, exposaran els diversos models vigents i debatran sobre el paper que aquests espais tenen i han de tenir en el futur.

Inscripcions al Congrés


Informació extreta de www.paisgegant.cat/