Els Margeners de Guissona descarreguen el 4d8, el 7d7 i la torre de 7 en una diada històrica!




Guissona (Segarra). Aquest any el cap de setmana de la nostra VIII diada era especialment important. Després d’una temporada en que vam començar bastant fluixos i curts de camises en moltes actuacions, tornàvem a recuperar forces, energia i motivació, fet que implica més gent i, conseqüentment, castells més grans, fins a tocar el nostre sostre particular.

Dissabte vam fer diverses activitats, entre elles una actuació de vigílies amb els Falcons de Capellades. Vam fer castells “divertimento”, que fem només a plaça nostra i per provar coses noves. En aquest cas, la canalla va començar fent pilars de dos, una gran fila, mostrant que tenim un futur assegurat; després va arribar el castell de dones, aquest any un tres de cinc per sota, que demanava un pis més; i també les pinyes van voler ser les protagonistes i ho van aconseguir fent una torre de sis amb folre, prou parat per no estar acostumats a fer aquesta pinya extra. Anant tancant l’actuació, vam fer una cercavila fins la plaça de missa i allà un pilar de quatre per sota. Després ens esperava una mica de sopar al local, seguit d’un espectacle de màgia i monòlegs, que ens van deixar apunt per l’endemà.




I per fi arribava diumenge, el dia esperat per tots. Ens acompanyaven la Jove de Barcelona i els Vailets de l’Empordà. Les dues formacions més joves que nosaltres, fundades el 2010 i el 2012 respectivament, ens van portar castells de de set. Margeners vam entrar amb quatre pilars de quatre. I a la primera ronda el carro gros, el quatre de vuit de sortida, senyal de la confiança que li tenim a aquest castell. Dels 4 que hem portat a plaça i hem descarregat, aquest ha estat el més parat de tots i el més “senzill”. La colla se’l creia i sabia que els assajos havien anat molt bé com per fer-lo amb tota la confiança del món. I així va ser. Molt parat i ferm fins la carregada, ens va permetre mantenir-lo quan a la descarregada es va anar deformant un mica als pisos superior. A segona ronda, va arribar el set de set, estructura que va néixer anys enrere en la nostra colla per crear un castell a mig terme del cinc i del nou. Tot i desfigurar-se una mica, no va tenir majors complicacions i el vam descarregar amb força tranquil·litat. Per acabar, ens faltava la torre de set. No la descarregàvem des de la Diada 2012, i per tant li teníem moltes ganes. Així doncs, amb uns canvis al tronc i amb forces i ganes de lluitar la descarregada, va arribar la nova torre de set de camisa marró. Això va fer esclatar l’eufòria. Tornàvem a tocar el nostre sostre, quan uns mesos enrere no crèiem que ens ho poguéssim plantejar. Per acabar en ronda de pilars, 3 pilars de cinc, tot i que un va quedar en intent.

La Jove de Barcelona, segurament amb menys camises de les desitjades, van començar la seva actuació amb un pilar de quatre d'entrada. En primera ronda van alçar un parat tres de set, demostrant que li tenen la mida presa. Van continuar amb a segona ronda amb el quatre de set, demostrant un que els castells bàsics de set els tenen més que consolidats. A tercera ronda van descarregar el quatre de sis amb agulla, que de ben segur que amb algunes camises més a plaça l'haguessin pujat un pis. Per acabar, a la ronda de pilars, van fer 2 pilars de quatre.

Per la seva banda, els Vailets de l' Empordà van començar l'actuació amb 3 pilars de quatre. A primera ronda van descarregar un quatre de set, el sisè de la temporada. A segona ronda van apostar pel quatre de set amb agulla, molt treballat a la descarregada i que va patir quan el pilar es va quedar sol, però que van saber treballar i descarregar. A tercera ronda van intentar el tres de set, però molt remenat massa aviat, van decidir tirar-lo avall. En ronda de repetició van apostar per un ferm dos de sis.

Llavors ja arribava el moment de celebrar la remuntada que havíem fet, el retorn de motivació a la colla, l’entrada de gent nova… La farola va entrar en escena per acompanyar-nos mentre cantàvem la nostra cançó i mostrar la nostra felicitat.



Tot això va anar seguit de l’entrega d’obsequis a les colles que ens havien acompanyat en un dia molt important per nosaltres. I no és menys que agrair-los que portessin els seus castells des de Barcelona i l’Empordà a la Segarra. La festa seguia amb el dinar i passi de vídeo amb l’actuació que ens tornava a posar els pèls de punta i ens confirmava que hem recuperat l’essència margenera.


Margeners de Guissona: 4P4, 4d8, 7d7, 2d7, 3P5.
Vailets del Empordà: 3P4, 4d7, 4d7a, i3d7, 2d6, P5.
Jove de Barcelona: P4, 3d7, 4d7, 4d6a, 2P4.


Informació facilitada pels Margeners de Guissona, premsa@margeners.cat

Comentaris