Bus exprés entre Lleida i Cervera amb 14 viatges al dia a partir de l'1 de desembre




A partir de l’1 de desembre Lleida estarà unida amb Cervera mitjançant busos exprés que també passaran per Tàrrega i Mollerussa amb una freqüència de 14 expedicions diàries. Així ho va anunciar divendres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que també va precisar que durant el primer semestre de 2015, aquest bus exprés arribarà a Alfarràs i a les Borges Blanques.

La nova Rodalia Lleida que ha dissenyat el Departament també preveu la integració tarifària amb tots els serveis regionals de les 15 estacions de les línies R12 i R13 - R14. A més, s'implantarà la nova targeta T10/120 al corredor Lleida-Barcelona que suposarà una reducció del 57% del preu actual.

El nou bus exprés entre Lleida i Cervera, el 15è que es posarà en servei a Catalunya i el primer a la demarcació de Lleida, funcionarà de dilluns a divendres feiners i farà parada també a Mollerussa, Bellpuig i Tàrrega. Suposarà una millora important en aquest corredor que té una demanda mensual de 6.700 viatgers. La durada del viatge serà de poc més d'una hora i es redueix en 10 minuts respecte al temps actual.
A més, els usuaris gaudiran de servei de prensa gratuïta i wifi a bord. 


Ja de cara al primer semestre de 2015 es durà a terme una segona fase del desplegament de la xarxa exprés.cat al territori amb la posada en servei de dues noves línies. Seran les que connectaran Lleida amb Alfarràs i Lleida amb les Borges Blanques. D’aquesta manera, en només mig any s’hauran implantat gairebé la meitat de les línies de bus exprés previstes a tota la demarcació de Lleida. A partir del 2016 s’aniran implantant les línies Lleida-Balaguer, Lleida-Alcarràs, Lleida-Alpicat i Lleida-Almacelles.
 
Integració tarifària

La integració tarifària en l’àmbit de l’ATM de Lleida es durà a terme durant el primer trimestre de 2015. Totes les estacions lleidatanes dels serveis de regionals de la R12 i les R13-R14, un total de 15, tindran tarifa integrada tren+bus. Aquestes estacions són les següents (veure nota adjunta).

La integració tarifària comportarà reduccions d’entre un 25% i un 50% respecte els preus actuals, i la possibilitat de realitzar transbordaments. Així per exemple, una persona que va habitualment de Lleida a Tàrrega s’estalviarà un 32% en l’abonament de 10 viatges, un 26% en el mensual i un 14% en el trimestral. O la que va de Lleida a Cervera, tindrà un estalvi d’un 55% en l’abonament de 10 viatges, un 53% en el mensual i un 38% en el trimestral.

El reforç del servei de tren tindrà una segona fase amb la millora dels serveis entre Balaguer i Lleida. Serà al 2016, quan es disposi del nou material mòbil per a l’explotació del servei Lleida-la Pobla. FGC va adquirir al gener d’aquest any dos nous vehicles de 50 metres de longitud, amb capacitat màxima per a 180 viatgers per tren. Està previst que l’empresa que va guanyar el concurs per fabricar-los, Stadler, lliuri les dues noves unitats durant l’últim trimestre de 2015.
 
Un nou abonament T-10/120

Per acabar de configurar la millora en les comunicacions a Lleida, a partir del gener s’implantarà un nou abonament multiviatge en el corredor Lleida-Mollerussa-Tàrrega-Cervera-Barcelona del qual se’n podran beneficiar també els usuaris de les comarques de l’Urgell, el Pla d’Urgell, la Segarra i el Segrià. Es tracta de la targeta T10/120, que permet fer 10 viatges en 120 dies amb un estalvi de fins a un 57% respecte del preu del bitllet senzill actual.

L’actuació, que és un pas previ al desplegament del sistema tarifari integrat al conjunt de tot Catalunya en el marc del projecte T-Mobilitat, neix amb l’objectiu de millorar la competitivitat del transport públic, i dotar els viatgers d’una xarxa eficient a preus atractius que contribueixi a estendre’n l’ús.

El preu del nou títol serà de 7 euros el trajecte per als usuaris de les comarques de l’Urgell i la Segarra i de 9 per als del Pla d’Urgell i el Segrià. L’abonament es pot adquirir i recarregar a les estacions d’autobusos de Lleida, Tàrrega i Barcelona Nord.

El títol de transport T10/120 és multipersonal i per tant el poden utilitzar els  membres d’una mateixa família o un grup d’usuaris per fer els seus desplaçaments de forma conjunta. Aquest títol de transport utilitza la tecnologia de validació sense contacte i ja funciona actualment entre les comarques del Pirineu i Barcelona, el Pirineu i Lleida, entre Solsona i Barcelona, el Berguedà i Barcelona i la Cerdanya i Barcelona.


Informació extreta de http://comarquesdeponent.com/segarra/cervera/item/10705-bus-expr%C3%A9s-entre-lleida-i-cervera-amb-14-viatges-al-dia-a-partir-de-l-1-de-desembre

Comentaris