dimecres, 5 de novembre de 2014

28 i 29 de novembre · GRAN RECAPTE D'ALIMENTS 2014




Per sisè any consecutiu, els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya organitzen pels propers 28 i 29 de octubre el gran Recapte d’Aliments a Catalunya, amb l’objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades.

El Gran recapte

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària, també serveix per donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya.

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d'Aliments es posa en marxa aquest projecte que enguany arriba a la sisena edició.

El Gran Recapte d'Aliments al 2013 va recollir 3.634.000 kg en més de 1.900 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de 20.000 voluntaris. La fita per a l'edició del 2014 és tornar a superar els 3.000.000 kgs gràcies a la col·laboració de 20.000 voluntaris.

Voluntaris i voluntàries

Per a fer-ho possible es necessiten 20.000 voluntaris a 2000 punts de recollida a supermercats i mercats arreu de Catalunya, els dies 28 i 29 de novembre. A partir del dia 2 d’ octubre els ciutadans poden registrar-se com a voluntaris o coordinadors al web www.granrecapte.com Per a la demarcació de Lleida el registre de voluntaris i coordinadors es farà via email escrivint un correu a
info@bancalimentslleida.cat

 

 
Els Bancs d'Aliments a Catalunya

Els Bancs d'Aliments són entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat, amb l'objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades del nostre entorn, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels aliments. Les seves màximes són lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.

Per fer realitat aquesta utopia, els Bancs d'Aliments es basen en quatre principis ètics:
  • La primacia de la gratuïtat: els aliments són rebuts i distribuïts gratuïtament. El treball dels col·laboradors és voluntari, basat en el principi de la solidaritat.
  • La seguretat d'una distribució justa: sempre a través d'entitats benèfiques reconegudes i homologades, que poden assegurar el destí correcte dels ajuts alimentaris.
  • La contribució a la sostenibilitat i a la preservació del medi ambient, evitant la destrucció d'aliments als abocadors.
  • La promoció de la solidaritat envers les persones amb necessitats alimentàries.
Els objectius bàsics dels Bancs d'Aliments són:
  • Lluitar contra la pobresa alimentària i el malbaratament per a un món més just.
  • Participar en la reducció de l'exclusió, col·laborant en la consolidació d'un món més habitable.
  • Contribuir a l'exercici del dret a una alimentació suficient i saludable per a tot ésser humà.
  • Promoure la utilització més eficient dels recursos.
  • Contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.


Informació extreta de http://www.granrecapte.com/ca/noticies/presentacio-de-la-campanya-de-voluntariat-del-gran-recapte-drsquoaliments-a-catalunya/_n:2/