El Congrés Nacional de Gegants i Imatgeria Festiva arriba a Olot

 


El Congrés Nacional de gegants i imatgeria inicia les sessions a Olot. La sessió de la capital de la Garrotxa, que se celebrarà el 20 de setembre, aprofundirà sobre els artesans i constructors de gegants i imatgeria. La iniciativa, sorgida de la comissió oberta País Gegant, tindrà diverses sessions al llarg de l'any arreu del país, fins a finals del 2015.

La sessió oberta té per nom Figures festives i mans creadores i inclou diverses ponències i d'una taula rodona centrades en l'artesania. Una desena d'experts exposaran els seus punts de vista sobre els materials de la construcció o la restauració i reconstrucció del patrimoni, entre d'altres. Comptant amb la presència d'experts com ara Jan Grau, especialista en cultura popular i tradicional o Eduard Blech, tècnic dels Museu dels Sants d'Olot, entre un total de deu de ponents.

Aquesta serà la sessió inicial del Congrés Nacional de gegants i imatgeria festiva, una iniciativa que organitza País Gegant, una comissió oberta que aplega diferents associacions i entitats de tots els sectors del món geganter i de la imatgeria festiva, amb la participació de l’Agrupació de Geganters de Catalunya. Per a la sessió d'Olot es compta, a més, amb la col·laboració del Museu dels Sants i l'Ajuntament d'Olot.

Després de la sessió inicial a la capital de la Garrotxa es realitzaran fins a finals d’any noves sessions a Solsona i Berga. Al llarg de tot el 2015 s’afegiran nous municipis que acolliran les noves cites, l’objectiu de les quals és tractar en sessions monogràfiques els diferents àmbits al voltant del gegants i l’imatgeria festiva de Catalunya, amb un ventall que comprèn constructors, músiques, balls de gegants, fins a tipologia imaginativa, entre d’altres. La culminació de la iniciativa serà un Congrés Internacional.

Dinou anys després de la participació al II Congrés de Cultura Popular i Tradicional Catalana, serà la primera vegada que es realitza un congrés íntegrament dedicat als gegants i la imatgeria festiva. De manera que al llarg de les sessions s'actualitzaran els conceptes sobre la importància d'aquestes figures al país. No en va Catalunya compta amb la major densitat de gegants al món, amb més de 4.000 figures repartides per tot el país. Hi ha comptabilitzats un total de 15.000 capgrossos i 1.500 figures de bestiari. Aquestes representacions de la cultura popular apleguen un total de 30.000 persones.

Per facilitar la comunicació, s'ha adaptat una web informativa, una eina una eina que permetrà als mitjans de comunicació i persones interessades estar informats de les novetats i de les properes sessions del Congrés Nacional.

Podeu seguir el Congrés a través de les xarxes socials, gaudint així de tota l’actualitat!

http://www.paisgegant.cat
https://www.facebook.com/paisgegant
https://twitter.com/paisgegant


Informació extreta de http://www.ens.cat/noticia/el-congres-nacional-de-gegants-i-imatgeria-inicia-les-sessions-olot

Comentaris