dilluns, 4 d’agost de 2014

Síria s'apropa als 170.000 morts i 2,8 milions de refugiats
Mentre el focus mediàtic de les darreres setmanes estava centrat en Gaza i Ucraïna, la crisi a Síria ha viscut dos dels dies més sagnants des de l'inici de la guerra. Repassem algunes ONG que treballen sobre el terreny.

700 sirians més van morir el 18 i 19 de juliol com a conseqüència del conflicte que va començar el març de 2011 i que, de moment, no mostra senyals d'acabar-se. La crisi de refugiats ha obligat més de 2,8 milions de persones a desplaçar-se fora de les fronteres del país i la xifra de víctimes es calcula que podria arribar a les 170.000.

Aquest vídeo d'UNICEF que segueix l'actor Imanol Arias als camps de Jordània intenta que el conflicte no caigui en l'oblit:

Oxfam ha fet arribar la seva ajuda a més d'un milió de persones al Líban, Jordània i Síria, malgrat les dificultats per treballar sobre el terreny. L'ONG estima que la població del Líban ha crescut un 25% i la de Jordània un 10% com a conseqüència de l'allau de refugiats, fet que posa les infraestructures i economies dels països receptors en una situació extrema. Des del web d'Intermón Oxfam ens informen de les seves actuacions i com podem fer aportacions.

El Comitè de Creu Roja Internacional treballa sobre el terreny amb la Mitja Lluna Roja Siriana. L'ONG, que ha perdut alguns dels seus treballadors durant el conflicte, es mostra alarmada per les restriccions d'aigua agreujades per la manca de pluja i les altes temperatures. El següent vídeo resumeix les activitats del CCRI a la zona durant els darrers anys.

Acció contra la fam, ha actuat, entre d'altres, a la zona de Bekaa (Líban) en col·laboració amb Water Stablishment, l'organització encarregada de la gestió de l'aigua en aquest país. Aquesta zona, que acull més de 20.000 refugiats sirians és, segons dades del Ministeri d'Energia Libanès, la regió on les infraestructures necessiten major rehabilitació. Per a donacions a Acció contra la fam, podeu visitar el seu web.

ACNUR, l'Agència de l'ONU per als refugiats, feia una crida el passat dia 11 als estats de la Unió Europea als quals demanava més implicació amb l'acollida de refugiats sirians. Només el 4% dels refugiats han sol·licitat asil a un país de la Unió Europea, i la majoria d'ells estan concentrats en uns pocs països. Suècia i Alemanya van rebre el 56% de totes les sol·licituds d'asil i els cinc països amb més refugiats (Suècia, Alemanya, Bulgària, Suïssa i Holanda) concentraven gairebé el 70% de les sol·licituds.


Imatge extreta de http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/internacional/nombre-nens-refugiats-per-guerra-siria-arriba-milio-2595752

Notícia redactada per iWith.org i extreta de http://xarxanet.org/internacional/noticies/siria-sapropa-als-170000-morts-i-28-milions-de-refugiats