SANT MAGÍ 2014 · Tarragona, del 14 al 19 d'agost




Sant Magí 2014 torna ser una de les festes majors més esperades de l’any, amb la participació de moltes entitats que la fan possible i que ja han consolidat les seves iniciatives amb un important èxit de participació. De la mateixa manera ho són els actes més tradicionals, relacionats amb l’aigua, l’arribada de l’aigua i la processó del sant.

Enguany presenta un programa amb més de 200 actes, que en la línia dels últims anys aglutina les propostes de les entitats, la part tradicional i espectacles que alhora formen part del Festival d’Estiu, com són, en aquest cas: el concert de Melendi, el Ballet Nacional Cosaco de Rússia i el musical La Fuerza del Destino en homenatge a Mecano.

Pel que fa a les propostes de les entitats, cal destacar, com a acte previ a la festa, la 3a Cursa Nocturna del Seguici organitzada per la Mulassa, que serà el dissabte 9 d’agost i que cada vegada convoca més participants; l’ampliació de la Sindriada, que, organitzada per La Pipel Entertainment, enguany tindrà una durada de tres dies amb un nou emplaçament a la plaça del Rei i amb noves propostes i iniciatives impactants i per a tots els públics, com la Watermelon Pool, el Vermut de la Sindriada o la Guerra de l’Aigua.

I, així mateix, també cal destacar la intensa programació que proposa un any més La Imaginada, que portarà al Camp de Mart actes dels tipus més variats i de caràcter interdisciplinari, i que treballarà amb els col·lectius de la ciutat i amb sopars i xerrades populars.

Una altra de les entitats que té la seva cita ineludible per Sant Magí és l’Associació de Músics de Tarragona (aMt), que fa l’històric Festival de l’Associació de Músics de Tarragona Tabacalera 2014. Enguany n'és la 15a edició i compta amb la partipació, entre d’altres, de La Banda Municipal del Polo Norte, Harrison Ford Fiesta i 9 Son. El concert tindrà lloc el dia 15 d’agost a partir de les 20 h al davant de la Tabacalera.

Així mateix, sumem altres propostes de les entitats, que s’intercalaran amb la Revetlla Remullada amb la Companyia d’Espectacles Pa Sucat i el Dj Remulla’t i alguns dels elements renovats per la Brigada Municipal, així com l’Arribada de l’aigua de Sant Magí de la Brufaganya amb la participació dels Portants, en la vigília de la Diada.



Els actes tradicionals més destacats seran la Trobada de Gegants i Nanos, organitzada per la Colla Gegantera del Passeig Torroja i el Club Maginet, i la Mostra de Balls de Gitanes, organitzada pel Ball de Gitanes de Tarragona. El dia 18 es farà la Cercavila de l’Aigua pels carrers de la Part Alta, amb els carros i cavalls de la Societat Sant Antoni de Valls, i el dia de Sant Magí, el 19 d’agost, protagonitzaran la jornada la diada castellera a la plaça de les Cols, amb les 4 colles locals al migdia i la Professó amb el Seguici de Sant Magí, que es clourà amb l’entrada de Sant Magí al Portal del Carro i el potent foc pirotècnic.

Per a més informació: http://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/sant-magi

Comentaris