divendres, 4 de juliol de 2014

TROBADA AMB ELS ACORDIONISTES DEL PIRINEU 2014 · Arsèguel i La Seu d'Urgell · 25, 26 i 27 de juliol
Quan Artur Blasco, Gaspar Viladomat i Josep Porta van posar en marxa l’associació Arsèguel ara fa trenta-vuit anys, poc podien imaginar que l’acordió diatònic recuperaria el seu paper principal en la música pirinenca. La Trobada d’Acordionistes va començar com un sopar amb una colla d’instrumentistes gairebé oblidats i s’ha convertit en un esdeveniment de caràcter internacional, que fins i tot condiciona les gires de grans figures del diatònic que no es volen perdre l’ambient dels carrers de la petita vila alturgellenca.

Durant tot l’any s’organitzen tallers, colònies i cursos, però la màgia arriba l’última setmana de juliol. Durant tres dies, divendres, dissabte i diumenge, un gran nombre de diatònics ompliran carrers, places, prats i patis. La Trobada és el festival de música tradicional i popular més veterà de Catalunya (la primera edició data del 1976) i està considerat el festival d’acordió diatònic més important d’Europa.

Consulta aquí el programa de la Trobada d'Acordionistes 2014:Text extret de http://www.descobrir.cat/ca/agenda/36a-trobada-d-acordionistes-del-pirineu-149653.php