dilluns, 21 de juliol de 2014

SANTA ANNA 2014, Festa Major del Vendrell · del 25 al 28 de juliol
Com tots els municipis, el Vendrell també posseeix el seu gran dia de festa local. La Festa Major del Vendrell ha sabut combinar els elements més tradicionals amb la modernitat que els temps exigeixen. Així doncs, conserva una identitat pròpia amb la recuperació de balls populars i ofereix alhora espectacles de plena actualitat.

La Festa Major se celebra al llarg de quatre dies, del 25 al 28 de juliol. La festivitat de Sant Jaume (dia 25) és el primer dia i correspon a la vigília de la festa gran. Comença amb una espectacular inauguració i, de nit, un magnífic castell de focs fa de preludi del ball.

El dia 26 és la festivitat de Santa Anna, patrona de la vila, i és el dia gran de la Festa Major. De bon matí, surten els grallers anunciant l’inici de la festa; aquesta cercavila es coneix com les matinades i es fa des d’uns temps immemorials. Al migdia desfilen pels carrers i les places de la vila tots els grups de cultura popular que, a mesura que van arribant a la plaça Vella, actuen davant de Santa Anna i de totes les autoritats polítiques que es troben al balcó de l’ajuntament. Seguidament es fa l’actuació castellera a càrrec dels Nens del Vendrell. A la tarda es pot escoltar el concert ofert pel Cor-Orfeó Parroquial a l’església i, quan es comença a fer fosc, l’olor de pólvora, el retruny de coets i el toc dels timbals omplen els carrers: és la magnífica cercavila de foc. La cercavila s’acaba amb la carretillada del Ball de Diables del Vendrell a la plaça Vella (només un parell de colles a tot Catalunya ofereixen aquesta actuació, l’origen de la qual es perd en la foscor dels temps).

L’endemà, 27 de juliol i dia de Santa Anneta, continuen diversos espectacles dels quals cal destacar la cercavila popular, en què participen tots els balls populars a més dels castellers (Nens del Vendrell), els Diablons i el Ball de Diables del Vendrell, que a la tarda ens ofereixen l’espectacle de l’acte sacramental a la plaça Nova.

I per últim s'acaba amb el dia 28, el Dia del Gos; aquí destaquem com a actes principals d’aquest dia l’actuació del Ball de Malcasats a diferents carrers i places de la vila, l’actuació de l’Esbart vila del Vendrell i, per finalitzar la festa, l’encesa d’un quilòmetre de traca. El punt final serà una encesa del campanar i, posteriorment, concert de rock per acabar d’amenitzar la nit.

Pàgina web de la Festa Major del Vendrell: http://www.festamajorvendrell.com/

Clica aquí per accedir al programa de la Festa Major


Text extret de http://www.elvendrell.net/festa-major-cid-414