Recuperen a Butsènit d'Urgell un tram del camí que unia Balaguer amb Cervera




Un tram de l'antic camí que unia Balaguer amb Cervera al seu pas per Butsènit d'Urgell, a Montgai, ha quedat al descobert gràcies als treballs d'una quinzena de joves d'entre quinze i disset anys que durant dos setmanes ha participat en un camp de treball d'estiu. 

Les tasques de deforestació i millora també han permès traure a la llum antics horts que eren conreats per veïns del municipi. 

Aquest camí era antigament el principal eix de comunicació entre Balaguer i Cervera, conegut com el camí d'Agramunt, passant per la ribera del Sió, Bellver i fins als Plans de Sió. 

En aquest sentit, un veí de Butsènit, Jaume Tolosa, recorda que després de la Guerra Civil pel camí encara hi passaven carros que transportaven gra i vi als principals mercats d'Agramunt i Cervera. Assenyala que en deien ''el camí d'Agramunt'' tot i que anava fins a Cervera passant per Ossó de Sió i Bellver. Així mateix, explica que els horts eren de les cases del poble i que es regaven gràcies a l'aigua de la sèquia que hi ha a la part de baix.


Informació extreta de http://www.lleida.com/noticia_canal/recuperen-un-tram-del-cami-que-unia-balaguer-amb-cervera i http://www.lavanguardia.com/local/lleida/20140711/54410997395/recuperen-a-butsenit-d-urgell-un-tram-de-l-antic-cami-que-unia-cervera-i-balaguer.html

Imatge extreta de http://www.vilaweb.cat/acn/ultima-hora/4203104/20140711/recuperen-butsenit-durgell-tram-lantic-cami-unia-cervera-balaguer.html

Comentaris