'DAGOLL DAGOM', 40 anys 'fent teatre'




Durant l'any 2014 la companyia de teatre Dagoll Dagom compleix el seu 40 aniversari de trajectòria professional.

Per celebrar-ho, la companyia organitza en el marc del Festival Grec de Barcelona una gran festa popular a la Font Màgica de Montjuïc.

Així, demà, 16 de juliol, Dagoll Dagom farà un concert a les 9 del vespre a l'escenari Mie Van Der Rohe amb la presència d'actors i músics que han participat en la companyia al llarg de la seva història.




A 2 quarts d'11 de la nit tindrà lloc una gran coreografia a les fonts de Montjuïc amb els temes musicals més emblemàtics dels 40 anys de Dagoll Dagom i la presentació del nou repartiment de Mar i Cel.

40 anys

Dagoll Dagom fou creada l'any 1974 pel director i poeta Joan Ollé. Actualment és dirigida per Joan Lluís Bozzo, Anna Rosa Cisquella i Miquel Periel. La majoria dels seus espectacles han estat musicals, sèries de televisió, i nombrosos discs amb les seves bandes sonores.

Fundada l'any 1974, la seva primera obra fou l'espectacle Yo era un tonto y lo que he visto me ha hecho dos tontos, basat en poemes de Rafael Alberti. L'any següent s'estrena l'escenificació sobre poemes de Joan Salvat Papasseit Nocturn per acordió, amb música de Ramon Muntaner i col·laboració de Lluís Llach. No hablaré en clase, de l'any 1977, suposa la professionalització definitiva de la companyia, i el salt al gran públic. Però l'obra que suposaria una inflexió en la seva trajectòria fou Antaviana, de 1978 el salt definitiu al teatre musical i una de les més celebrades i conegudes de la companyia. Es basa en contes de Pere Calders i en les músiques "galàctiques" de Jaume Sisa.

Obres de teatre

Sèries de televisió



Informació de la companyia extreta de http://ca.wikipedia.org/wiki/Dagoll_Dagom

Comentaris