19 de juliol · APLEC DEL ROMESCO 2014 de Santa Coloma de Queralt




Cada tercer dissabte de juliol, la plaça Major d'aquest municipi de la Baixa Segarra s'omple de gom a gom per assaborir un dels plats que desperta més passions de tota la gastronomia catalana: el romesco. Tot i que a la majoria d'indrets el preparen com un acompanyament dels calçots, a Santa Coloma de Queralt tenen una forma pròpia de preparar-lo, amb bacallà dessalat cuinat a foc ben lent en una cassola de fang.




La jornada arrenca a mitja tarda amb una ballada de sardanes que té lloc a la mateixa plaça. Mentrestant, tots aquells que ho vulguin poden anar adquirint els tiquets per a la Romescada Popular que té lloc al vespre. Els actes principals de la festa són el Concurs de Romesco, que inclou premis en dues categories, la dels adults i la dels infants; la Romescada Popular, que inclou una amanida, el bacallà amb romesco, un vas de vi i postres, i el concert, que dóna per finalitzada la jornada.





Programa 2014
  • Tarda/nit a la plaça Major, XIX Aplec de Sardanes, amb les cobles Ciutat de Cornellà i Maricel
  • A partir de les 7 de la tarda, XXI Concurs de Romesco
  • A partir de les 9 del vespre, XXI Romescada Popular
  • Per acabar la festa, Ball a la fresca amb el grup 'De Gala'
 




Informació extreta de http://www.descobrir.cat/ca/agenda/aplec-del-romesco-156012.php i de http://www.concadebarbera.info///noticies/view.php?ID=19175

Imatges extretes de http://www.avibotet.cat/2011/07/aplec-del-romesco-colomi.html
 

Comentaris