'EL PREU DE LA COPA DEL MÓN DE FUTBOL': radiografia de les protestes contra 'Brasil 2014'





El Mundial de Futbol del Brasil comença avui, amb l'oposició de la meitat de la població brasilera i protestes arreu del país. Per què tanta gent s’hi oposa? Què reivindiquen els moviments socials?

L’oposició dels brasilers al Mundial de Futbol té diverses cares. Bona part de la població opina que els diners invertits en el campionat podrien haver-se destinat a millorar la sanitat, l'educació o les condicions de vida dels més pobres. A més, les terribles condicions laborals dels empleats que han construït els estadis han generat enceses polèmiques. A aquesta reinvindicació s'hi afegeixen les protestes pels desallotjaments provocats per la construcció de les grans infrastructures en zones desafavorides. I per últim, la manera brutal com la policia ha reprimit les protestes ha generat encara més rebuig.

Llegeix l'article sencer d'Elisenda Rovira (Minyons Escoltes i Guies de Catalunya) a xarxanet.org





Comentaris

Unknown ha dit…
Us desitjo a la colla i a tot el poble de Cervera molta joia per aquesta festa!
A part això, estic molt astorat de com els humans ens podem gastar (dilapidar) fortunes en un joc tant creatiu, espectacular i sobretot, intel·ligent com aquest de perseguir una pilota com a possessos (tot cridant i barallant-se) i per altra banda,deixar passar gana, malalties i misèria als seus semblants.