Un nou còmic del CMC, creat per Teresa Salat i Ton Granell, explica la història de la Universitat de Cervera




Coincidint amb la vigília de la Diada de Sant Jordi, el Centre Municipal de Cultura de Cervera (CMC) presenta el tercer volum de la seva col·lecció de còmics sobre la història de la ciutat. Després de "Cervera, quina història!" i "Viatge a l'origen de la Generalitat", aquest especial 1714 ha estat aprofitat per l'entitat cerverina per treure a la llum "La Universitat a Cervera", donada l'estret vincle de l'històric edifici amb els fets dels que enguany se'n commemoren el Tricentenari.

De nou els protagonistes dels anteriors volums, l'arxiver Magí i la seva neboda Magda, tornaran a viatjar en el temps gràcies als poders màgics del mòbil d'aquesta. En aquest cas, el destí del viatge serà principalment el segle XVII, on podran conéixer amb detall tot el procés que va derivar en la construcció de la Universitat de Cervera i que va ser durant més d'un segle, l'únic centre universitari a tot Catalunya, per decret del rei Felip V.




Acte de presentació

La presentació d'aquest nou còmic sobre la història de la Universitat de Cervera tindrà lloc el proper dimarts, 22 d'abril, a les 7 de la tarda, a la sala Francesc Buireu. L'acte comptarà amb la presència dels autors, la historiadora Maria Teresa Salat i l'il·lustrador Ton Granell, essent presentat per la directora del Museu Comarcal de Cervera, Carme Bergés. En finalitzar la presentació, els autors signaran llibres.




Informació facilitada pel Centre Municipal de Cultura de Cervera, cultura@cmc-cervera.cat

Comentaris