Ja pots veure LA GIGAFOTO DE LA VIA CATALANA: entra-hi i busca't

 


(*Si no pots accedir-hi torna-ho a provar més tard)


Tot i el col·lapse per l'allau de visites, que fa que la connexió sigui irregular i difícil en aquests primers moments, alguns usuaris ja naveguen per la gigafoto de la Via Catalana, i el trànsit s'anirà normalitzant durant les pròximes hores.

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat aquest dimarts la gigafoto de la Via Catalana al Born Centre Cultural, en una roda de premsa en la qual han intervingut la presidenta de l'organització, Carme Forcadell, el coordinador de la gigafoto, Galdric Peñarroja i Nuno Gracias, assessor tècnic per a l'elaboració de la gigafoto.

"Avui és un gran dia perquè reviurem les emocions de la Via Catalana", ha afirmat la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, a l'inici de la presentació, on ha reivindicat el caràcter "absolutament democràtic i pacífic" i "inclusiu" de la cadena humana que va tenir lloc a la Diada: "La Via Catalana és un exemple per nosaltres i pel món de com fem les coses". Uns valors que Forcadell ha assimilat al "tarannà" de l'ANC. "Som un moviment democràtic i pacífic [...] hem nascut amb aquest ojectiu i així ho hem mantingut", ha explicat. Amb tot, la presidenta ha conclòs: "Ens hem de sentir tots molt orgullosos".




El muntatge fotogràfic, amb tots els participants que eren a la primera fila de la cadena humana que es va fer al llarg de tot Catalunya el passat Onze de Setembre, està disponible a la web www.gigafoto.assemblea.cat des de les 17.14 hores. L'ANC ha justificat el retard de la publicació de la gigafoto –gairebé 7 mesos després de la Diada– per la dificultat de quadrar tot un seguit d'imatges de 800 fotògrafs diferents.

El coordinador de la gigafoto, Galdric Peñarroja, ha admès que, tot i tenir "relativament clara" la producció de la gigafoto, no sabien "fins a quin punt era difícil la postproducció", tant per la dificultat tècnica com pel volum de material i pel fet que era el primer cop que es feia un projecte d'aquesta magnitud.

Les principals dificultats que l'ANC ha trobat a l'hora de finalitzar la gigaqfoto han estat el moviment de les persones retratades, els diferents angles des dels quals es feia cada fotografia i els diferents equips fotogràfics de cada un dels 800 fotògrafs, cosa que ha donat lloc a imatges amb formats molt diversos.

La gigafoto està formada per un total de 107.038 fotografies, una mitjana de 140 per cada tram. S'ha de tenir en compte, a més, que tan sols un 2% del muntatge fotogràfic equival a més de 2.000 imatges que fotografien 7,5 quilòmetres; és a dir, 15 trams de la Via Catalana.


(*Si no pots accedir-hi torna-ho a provar més tard)



Comentaris

Lo Carranquer ha dit…
Més de 330.000 persones ja s’han buscat a la Gigafoto de la Via Catalana
Dimecres, 2 Abril, 2014

· En total, s’han descarregat més de 350GB de fotografies des d’ahir a la tarda

· Hi ha hagut puntes de visites de 9.500 persones connectades alhora per minut a la web www.gigafoto.assemblea.cat

Èxit de visites a la Gigafoto de la Via Catalana cap a la Independència, la cadena humana organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) el passat Onze de Setembre. En total, la pàgina web on es pot consultar la Gigafoto

www.gigafoto.assemblea.cat ha rebut més de 330.000 visites, amb puntes de 9.500 persones connectades alhora per minut, des que es va fer pública el passat dimarts a les 17:14 hores. Aquestes xifres, juntament amb la ingent quantitat de descàrregues de les fotografies -350 gigabytes des que es va publicar- han provocat que, especialment en les primeres hores, fos molt complicat poder accedir i consultar els trams de la gigafoto.

Actualment, quasi la totalitat d’aquestes dificultats s’han solucionat i ja es pot accedir i visualitzar la Gigafoto amb normalitat.

--
http://assemblea.cat/?q=node/7688
Lo Carranquer ha dit…
De Sant Joan al 9-N: guia de la mobilització sobiranista que proposa l'ANC per reclamar la consulta

L'entitat presenta un programa de quatre mesos amb la Diada com a eix vertebrador i amb la voluntat que sigui "global i local", "descentralitzat i centralitzat" i "presencial i virtual"

SÍLVIA BARROSO Tarragona | Actualitzada el 05/04/2014 19:48

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, aquest dissabte, en l'assemblea general de l'entitat / TJERK VEN DER MEULEN

No hi haurà via catalana aquest any. No es prepara cap manifestació com la del 2012 per a la Diada. La mobilització sobiranista l'any que està prevista la consulta serà "total" o no serà. És el que s'ha proposat l'ANC amb un programa de quatre mesos en què la màxima intensitat serà l'Onze de Setembre, però que no abaixarà la guàrdia entre Sant Joan i el 9 de novembre.

Aquesta és la guia per seguir la proposta de l'Assemblea Nacional Catalana presentada aquest dissabte:

1. Estiu de projecció internacional. Cada cap de setmana, des de Sant Joan (o l´últim cap de setmana del juny) i fins el cap de setmana previ a la Diada, es farà un mosaic amb missatge que es podrà veure i retratar des de l'aire i que s'adreçarà a algun líder mundial. Per exemple, pot ser que s'apel·li a Barack Obama amb una frase de l'estil de "We will vote for freedom". A Catalunya, l'escenari serà "un lloc emblemàtic, fàcil de reconèixer, de Catalunya", explica Ferran Civit, membre del secretariat nacional de l'ANC. En d'altres països del món es faran actes encara per definir els mateixos caps de setmana.

2. Onze de Setembre. La mobilització de la Diada ha de ser "total". "Fixem tres eixos que ens marquen el criteri: local/global, descentralitzat/centralitzat i presencial/virtual", indica Civit. Són els conceptes o pautes que s'extreuen de les més de 300 propostes rebudes pels socis de l'ANC. "Hi havia gent que ens deia que aquest any s'havia de cobrir més territori, d'altres que ens recordaven que Barcelona ha de ser l'escenari principal, d'altres que reclamaven presència a les xarxes", argumenta. Amb aquests ingredients, la Diada queda estructurada en tres àmbits i tres franges horàries:

Matí descentralitzat. Mobilització als 947 municipis de Catalunya, a cada plaça major, on es llegirà un manifest i es faran altres activitats.

Tarda centralitzada a Barcelona. A les 17.14 hores, gran concentració en forma de V a la confluència de la Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes. La plaça de les Glòries serà el nus, el punt d'unió de les dues branques de la V. "Serà una V de via, de votar, de voluntat i de victòria", justifica Civit. Les instruccions concretes relacionades amb la logística de l'acte s'aniran anunciat en els pròxims mesos.

Vespre virtual a Twitter. A les 20.14 hores, un cop finalitzada la mobilització física i presencial, quan ja no hi hagi perill de col·lapsar la xarxa per abús del 3G en una zona relativament reduïda, l'objectiu serà fer un 'trending topic' mundial amb una etiqueta encara no triada. Segons Civit, la idea va sorgir quan vam veure que la mobilització espontània de #josocANC, fa unes setmanes, funcionava molt bé. Han decidit estimular-ho d'una manera més organitzada. Serà virtual i global.

3. Tardor de preparació de la consulta. Aquesta és la part menys definida, però l'objectiu és fer un acte cada dia entre l'Onze de Setembre i el 9 de novembre. Seran actes culturals i/o de debat per "reflexionar i debatre quin país volem".

--
http://www.ara.cat/politica/Sant-Joan-mobilitzacio-sobiranista-reclamar_0_1114688805.html