FLOREJACS, terra de castells

 




Florejacs.- Un any més els Margeners de Guissona hem posat el nostre granet de sorra a la ja consolidada Fira de la dama de les flors, a Florejacs. Enguany celebraven la seva IX edició. En una tarda primaveral carregada d’activitats, tallers i exposicions, arreu els carrers i racons del poble, els Margeners omplíem la petita plaça als peus del castell. A les cinc en punt ens enfaixàvem amb il•lusió i moltes ganes de realitzar una bona actuació. L’exhibició castellera va ser més una petita mostra que una gran actuació ja que hi érem com a única colla.

Davant un públic amatent vam iniciar l’actuació amb un pilar de 4, executat amb fermesa i estabilitat; ja són set anys de recorregut margener dins el món casteller i l’experiència ens dóna certa seguretat i un grau de confiança gràcies als assajos i a la feina feta.

Sense fer esperar el públic vam carregar i descarregar un cinc de cinc net, executat amb confiança i solvència. Tot seguit vam provar la torre de sis. Un nou èxit malgrat un petit estremiment quan l’anxaneta ja era al pom i que va produir un petit ensurt entre el públic que seguia l’actuació amb molta atenció. Amb el següent, un quatre de cinc net, els margeners vam tornar a demostrar la fermesa dels nostres castells més que consolidats. Així que ens vam animar a plantar un tres de sis, quiet i molt segur. S’ha de remarcar que hi havia algunes estrenes entre els camises marrons i que se’ls ha de felicitar i encoratjar a seguir així. Per últim vam aixecar un tres de cinc net amb agulla, seguint la mateixa tònica, amb aplom i prestesa.

Així doncs, vam tancar una bona actuació, sense problemes, amb un ferm pilar de 4, fent que el públic esclatés en un sincer aplaudiment i amb la satisfacció d’una feina ben feta per part de tota la colla.

Ens resta la il·lusió i espera de repetir la feta l’any vinent, en la X edició d’aquesta fira floral tant particular i propera, plena d’encant, de Florejacs.

Florejacs (Segarra)
Motiu: La dama de les flors - IX Fira de la flor de Florejacs.
Margeners de Guissona: p4, 5d5net, 2d6, 4d5net, 3d6, 3d5aneti p4.

Per a més informació de la Fira de la Flor de Florejacs 2014:

Informació facilitada pels Margeners de Guissona, premsa@margeners.cat

Comentaris