'El Gran Recapte' aconsegueix 3.634.000 quilos d'aliments




Antoni Sansalvadó, president de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona i en representació de totes les demarcacions catalanes, junt amb Laia Guinjoan, responsable de la campanya iOriol Dolader, cap de logística, van presentar ahir 5 de desembre la xifra de 3.634.000 quilos d’aliments recollits a l’edició d’enguany del Gran Recapte d’Aliments, en una roda de premsa celebrada a una de les naus cedides per la ZAL-PRAT. 

El passat dissabte els Bancs dels Aliments ja van anunciar que s’havia assolit l’objectiu de 3.000 tones d’aliments als punts de recollida gràcies a la solidaritat i el compromís dels ciutadans i voluntaris a benefici de les persones que tenen necessitats alimentàries a Catalunya. La participació dels més de 20.000 voluntaris ha fet possible que aquesta campanya hagi arribat a la major part de racons del nostre territori, més de 250 poblacions que han acollit gairebé 1.900 punts de recollida a mercats i supermercats. 

Les quantitats detallades d’aliments recollits són les següents: 
  • Supermercats Barcelona: 2.308 tones 
  • Supermercats Girona: 425 tones 
  • Supermercats Lleida: 300 tones 
  • Supermercats Tarragona: 300 tones 
  • Altres aportacions: 301 tones 
  • TOTAL: 3.634 tones (3.634.000 quilos) 
A més de les donacions fetes als punts de recollida també s’han de sumar els aliments aportats per campanyes com la de La Vanguardia junt amb Danone, Coca-Cola, Cacaolat, Leche Pascual, Legumbres Luengo i Nestlé; El Periódico i el Diari Sport junt amb Caprabo; el RCD Espanyol; el Club Joventut de Badalona; la plataforma Mi Grano de Arena; les donacions extraordinàries d’aliments d’empreses com Mercadona, Caprabo, El Corte Inglés, Novavenda, Valvi, Miquel Alimentació, Torrons Vicens, Fruits de Ponent, Grup Actel i institucions com la Diputació de Lleida, l’Institut Català de la Salut a Girona; i el més d’un centenar de recollides entre treballadors de diferents empreses.




El Gran Recapte 2013 ha estat possible gràcies a la col·laboració d’empreses de diferents àmbits, com Integra 2, que per quart any consecutiu ha donat suport logístic, Danone que junt amb Smurfitt Kappa ha participat en la producció de 5.000 banyeres i caixes necessàries per a la recollida, i les cadenes de distribució: Alcampo, Aldi, Alimentació Masgrau, Mar Blau, Bonpreu-Esclat, Caprabo, Carrefour, Carrefour Market, Supermercados Carretero, Casa Espina, Charter, Comercial Se –To-Re, Condis, Consum, Dia%, Del Río; Discount Almar, El Corte Inglés, Eroski, Fragadis, GrosMercat, Hermanos Valencia, Hipercor, Honeyfood, Hossmarket, Supermercados Jespac, Supermercados Keisy, Lidl, Makro, Mercadona, Miquel Alimentació; NovaVenda, Opencor, Plus Fresc, Simply-Sabeco, Spar, Sorli Discau, Suma, Supercor, Supermercats Llobet, Supermas, Supermercats Montserrat, Superservis, Supermercados Tic Tac, Valvi, Valle Hebron SA, Veritas. 

També ha comptat amb l’aportació d’empreses de transport, logística i d’embalatge com Cartronatges Petit, Transports La Vallesana, CIM Vallès, Chep, Aliance-Brother, Aon, Altec, Dina-Rent, MüllerMartini, Rexpa, Jets BCN, Jungheinrich, UTrans, Llinàs, Cimalsa, Serema-Yale, Masters Barna, Camisetas.info, Fundació Pere Tarrés i Voluntaris 2000; de serveis gràfics comLiberdúplex; de publicitat com Gestió de Publicitat Urbana, Autocorb, Més Q TV, de disseny gràfic com Estudio Nariz, de desenvolupament i allotjament web com Signia Technologies i ACK Storm; de producció audiovisual com Take-ad-way, La Troba Kung-Fú, Ivo Vinuesa & Ferran Vilanova, Txe Arana, Zona 7, Block Audivisual, Events Barcelona, Xavier Roma, Giga Photo Agency, Albert Claret, The Box, Outsider, Daniel Albiach, Cesc Vila, Club Velers Collserola d’Aeromodelisme, Volare Works; de dinamització de xarxes socials i comunicació digital com Iuris.Doc; i de càtering com el Gremi de Pastissers i Serunion. 

I, finalment, s’ha comptat amb la col•laboració d’institucions públiques com l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de Girona, l’Ajuntament de Lleida, l’Institut Municipal Mercats de Barcelona, el Consell Comarcal del Maresme. 

No oblidem el suport dels mitjans de comunicació: ACPC (Associació Catalana de Premsa Comarcal), ACPG (Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals), BTV, Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (Catalunya Ràdio i TV3), El Periódico de Catalunya, Grupo Godó (La Vanguardia, RAC 1, 8TV), La Xarxa; Ràdio Barcelona (Cadena SER), Ràdio TeleTaxi, Sport i Acceso, i dels periodistes protagonistes de la campanya d’enguany: Jordi Basté, Carme Parras, Albert Om, Màrius Carol, Josep Cuní, Xavier Graset, Julia Otero, Mònica Hernández, Roger Rofín, Justo Molinero, Xavier Muixí, Carles Francino i Agnès Marquès. 

Des del passat dissabte ja s’estan duent a terme les tasques de classificació de tots els aliments recaptats per part dels voluntaris. Per raons logístiques, la classificació dels aliments provinents de la ciutat de Barcelona es realitzarà a la ZAL-PRAT (Carrer de Ca l'Arana 24-26 del El Prat del Llobregat) en comptes de la seu del Banc dels Aliments, gràcies a la cessió de tres naus amb un total de 2.446 m². Els ciutadans que vulguin participar d’aquestes tasques poden registrar-se a través del web del Gran Recapte. 

Alguns dels aliments recaptats i classificats ja s’han començat a repartir a les entitats col·laboradores dels Bancs dels Aliments des del passat dilluns 2 de desembre. Aquests aliments arribaran a més de 253.000 persones a tota Catalunya.

Informació i imatge extreta de  https://www.bancdelsaliments.org/ca/noticies/el-gran-recapte-aconsegueix-3634000-quilos-drsquoaliments/_noticia:273/

Comentaris

Bloc Lo Carranquer ha dit…
Balanç molt positiu del Gran Recapte d’Aliments a Cervera

-----------------

La campanya, realitzada pel Banc dels Aliments, ha permès mostrar la cara més solidària dels cerverins i les cerverines, ampliant any rere any les donacions. Aquesta edició s’han recollit 5.195 quilos, el doble que l’any 2012 (2.793 kg), quan ja es van doblar les aportacions del 2011 (1.260 kg).

El Gran Recapte d’Aliments 2013 va tenir lloc els dies 29 i 30 de novembre a supermercats i mercats de tot Catalunya. A Cervera hi havia punts de recollida a l’entrada dels supermercats Caprabo, Esclat, Mercadona i Dia. A la campanya dels supermercats cal sumar-hi l’aportació de l’Escola de Futbol de Cervera, que per segon any consecutiu col·labora amb el Banc d’Aliments de la ciutat, i el concert de la Jove Orquestra de Ponent, que ha donat un quilo d’aliments per cada entrada venuda.

--
www.cerverapaeria.cat