dimecres, 11 de desembre de 2013

Activitats de Nadal al Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida
El Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida i l’ACPT Aurembiaix tanquen l’any amb un seguit d’activitats pròpies i en col·laboració amb d’altres entitats i col•lectius, al voltant del Nadal i, en aquest cas, amb les músiques com a eix central.

Diàlegs culturals

L’activitat que enceta les propostes per aquest Nadal és la conferència Els músics del Pessebre, a càrrec de Xavier Orriols, músic, constructor d’instruments tradicionals i investigador de la música i la cultura popular i tradicional. Aquesta conferència s’emmarca dins del cicle Diàlegs Culturals, que s’està duent al Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida des del passat mes d’octubre. D’acord amb la filosofia del cicle, hem volgut que aquest acte es realitzés justament el dia de Santa Llúcia, dia en què tradicionalment es comença a fer el Pessebre, ocasió més que propícia per parlar-ne, i versarà sobre les figures de músics que podem trobar en els pessebres catalans al llarg de la història. Quines figures de músics trobem als pessebres? Des de quan? Per què uns músics i no uns altres? Xavier Orriols, especialista en el tema, ens aproximarà a aquestes i altres qüestions en relació a les figures, la iconografia, les nadales, etc., que podem trobar en els pessebres catalans al llarg de la història. Aquesta activitat es realitzarà en col•laboració amb l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes.

Ballades a Plaça

El dissabte dia 21 de desembre es durà a terme la darrera de les Ballades a Plaça d’aquest 2013. El cicle, organitzat pel col•lectiu homònim, es consolida i ofereix la possibilitat, mensualment, de poder gaudir dels balls tradicionals de forma amena, distesa, espontània, oberta a tothom i amb música en directe. Per poder seguir l’actualitat de les Ballades a Plaça podeu seguir el Twitter @Ballslleida, el Facebook www.facebook.com/ballslleida o enviant un correu a ballslleida@hotmail.com

Ruta musicada i comentada pels pessebres de Lleida

Dilluns dia 23 de desembre es tornarà a realitzar, després de la bona acollida de l’edició de l’any passat, la Ruta musicada i comentada amb nadales pels pessebres de Lleida. Aquesta ruta discorre per diferents exposicions de pessebres de la ciutat, concretament pels situats al Peu del Romeu, al pati de l’IEI i al pati del Palau de la Paeria. Organitzada per l’Aula de Sons de Lleida i l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, combina les nadales interpretades amb instruments tradicionals catalans a càrrec dels alumnes i professors de l’Aula de Sons de Lleida, tant en els espais on es troben els pessebres com en els desplaçaments pel carrer, amb les explicacions sobre els pessebres exposats a càrrec dels membres de l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes. Una “visita guiada” diferent i especial, en la qual, a més a més, tothom podrà cantar, si així ho desitja!

Per més informació sobre l’Aula de Sons de Lleida podeu visitar el seu compte de Twitter @aulasonslleida, Facebook www.facebook.com/aulasonslleida o enviar un correu a auladesonslleida@gmail.com

Informació facilitada per l'ACTP Aurembiaix, actpaurembiaix@gmail.com