divendres, 6 de desembre de 2013

7a FIRA DE NADAL de Cervera · diumenge, 8 de desembre de 2013


La Paeria prepara per aquest diumenge 8 de desembre una nova edició de la Fira de Nadal, que tindrà lloc al carrer i la plaça Major, i que comptarà amb la participació de més de trenta estands, on es podran trobar els productes típics d'aquestes festes. Els dies 6, 7 i 8 de desembre s’organitzen activitats paral·leles que complementen el certamen. 

D’entre les activitats cal destacar una nova edició del Pessebre en viu, representacions d’onze escenes com la fusteria, el naixement, l’Anunciació, el mercat, els ceramistes... a les entrades de cases del carrer Major. Les representacions van a càrrec de persones voluntàries de l’Associació d’usuaris del Casal de la Gent Gran, el Centre Ocupacional l’Espígol, Grepp Teatre i veïns del carrer Major. Es podrà veure el dissabte i el diumenge, de 17.30 a 18.30 hores. 

Hi haurà també visites turístiques guiades a la Universitat i a l’església de Santa Maria, una visita teatralitzada a la Universitat i, com a novetat, la visita “Passat i present del comerç del carrer Major”. Serà un recorregut històric sobre el comerç del carrer Major, amb el guia Armand Forcat, i amb representacions de com eren antigament alguns dels comerços, a càrrec de Grepp Teatre. La visita serà divendres 6, a les 18.30 hores, amb inici a la plaça Santa Anna. 

Divendres 6 es presentarà una nova edició del Concurs de pessebres a les llars de Cervera i també el pessebre retallable fet per Laura Villarroya i Xavier Gasull. La presentació serà a les 20 hores, a l’església de Sant Joan. 

El Mercat de Nadal obre el diumenge 8, a partir de les 11 del matí

Entre les novetats d’aquesta edició, destaquen un espectacle de màgia, amb el Mag Reivax, a l’Auditori Municipal a les 11 hores, i el repartiment de pa torrat a la plaça Major al matí (d’11 a 12.30 h) i a la tarda (de 18 a 20 h). Durant la celebració del Mercat s’organitzen activitats per als infants tot el dia a la plaça Major: inflable, jocs gegants, tallers de plastilina, figures arbres de Nadal, ninots de neu.. 

També es repetiran les activitats que han tingut èxit les darreres edicions, com el tast de caldo, enguany gentilesa del bar El Cordobés; la demostració d’elaboració de torrons, a càrrec de Pastisseria Colom; i la cantada participativa de Nadales, oberta a tothom, que clou la Fira de Nadal. 

Tots els actes són gratuïts.

Informació extreta de www.cerverapaeria.cat