El 24 de novembre, l'ABFPC celebra el Dia Europeu del Bestiari Festiu amb la Mostra de Bestiari de l'Entorn Rural




Aquest diumenge, 24 de novembre, s'escau el Dia Europeu del Bestiari Festiu, data que coincideix amb l'assemblea constituent de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, que va tenir lloc aquest mateix dia de l'any 1996 a Santa Fe del Penedès (Alt Penedès). 

Des de fa uns any, l'Agrupació procura rememorar aquella efemèrides amb alguna activitat, sempre acomboiada per una colla de bestiari. Enguany que s'escau en diumenge, serà amb una Mostra de Bestiari Festiu de l'Entorn Rural que comptarà, en principi, amb la presència de La Fura de la Vegueria Penedès, el Gallet Tomaset de Vilafranca del Penedès, la Puput d'Alcarràs, la Granota de Granollers, la Mulassa del Pi de Barcelona, el Gripau de les Bruixes del Nord de Sabadell, el Ramat d'Ovelles de Canovelles, el Bou Tradicional de Valls, el Ruc Petit de la Granada i l'amfitrió, el Drac Parellot de Santa Fe del Penedès. 

Es tracta de la novena i penúltima etapa del conjunt d'activitats auspiciades per l'Agrupació enguany sota el títol genèric de "La Passejada de les Bèsties Festives 2013" i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona. 

Programa d'actes: 
  • A les 11 del matí, a la plaça de l'Església. MOSTRA DE BESTIARI FESTIU DE L'ENTORN RURAL amb motiu del Dia Europeu del Bestiari Festiu. PLANTADA de les figures: Fura de la Vegueria Penedès, Gallet Tomaset de Vilafranca del Penedès, Puput d'Alcarràs, Granota de Granollers, Mulassa del Pi de Barcelona, Gripau de les Bruixes del Nord de Sabadell, Ramat d'Ovelles de Canovelles, Bou Tradicional de Valls, Ruc Petit de la Granada i l'amfitrió, el Drac Parellot de Santa Fe del Penedès. 
  • A 2/4 de 12 del migdia, a la plaça de l'Església. ACTUACIÓ dels Capgrossos Infantils de Santa Fe del Penedès. 
  • A les 12 del migdia, a la plaça de Catalunya. CONCERT a càrrec dels Ministrils de l'Escola de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès. 
  • A les 12 del migdia, a la Casa de la Vila. RECEPCIÓ de les autoritats assistents. 
  • A 3/4 d'1 del migdia, pels carrers del poble. CERCAVILA de la Mostra (actuació sense pirotècnia). 
  • A 2/4 de 2 del migdia, a la plaça del Centre Cívic. BALLADES DE LLUÏMENT de les colles i figures (actuació sense pirotècnia). 
  • A 1/4 de 3 de la tarda, al Centre Cívic Salvador Benach. DINAR de les colles participants i lliurament dels records de la Mostra.
Extret de www.bestiari.cat

Comentaris