Barcelona (2014) i Calella (2015), les properes Capitals de la Sardana




Calella (Maresme) ha estat escollida Capital de la Sardana de l'any 2015 durant l'entrega dels premis Capital de la Sardana 2013 que es van dur a terme el passat cap de setmana a Arenys de Munt. Durant la vetllada es va presentar part del programa de Barcelona Capital de la Sardana 2014 en el marc dels 300 anys de la derrota de 1714.

L'entrega de premis va distingir Jordi Fort i Font, membre del Foment de la Sardana de Cornellà, amb la medalla al Mèrit Sardanista pel treball d'ensenyament de sardanes als afiliats a l'ONCE. La Medalla al Mèrit Musical va recaure en Francesc Cassú i Jordi per l'aportació a la música per a la cobla, com a director de la Principal de La Bisbal, entre d'altres ocupacions musicals. La medalla al Mèrit de la Dansa Catalana va distingir Maria Rosa Alonso i Solanes per la seva tasca a l'Esbart Català de Dansaires.

El premi Capital de la Sardana a la dedicació va ser per a Antonieta Tella per l'activitat durant més de 40 anys com a dansaire i creadora de noves colles. El premi a la Continuïtat va recaure en les cobles La Principal de la Bisbal pels seus 125 anys; a La Selvatana, pels seus 100 anys; a l'Agrupació sardanista ASERT de Terrassa i a la Colla Sol Ixent de Vilanova de Bellpuig, pels seus 50 anys.

NacióLaFlama.cat, el diari de cultura popular del Grup Nació Digital, va rebre el premi Capital de la Sardana a mitjans audiovisuals. El premi a la Promoció i difusió va ser per a Berta Bachs, pel seu projecte de baralla de cartes catalanes i per al grup de música Macedònia, pel seu senzill "Ballen", de temàtica sardanista. El premi a les Iniciatives renovadores va ser per a Eva Martínez i Carrasco, de Vilassar de Dalt, pel Projecte SardaTIC; i per al projecte Revesses.cat, per aprofitar també les noves tecnologies en pro de les sardanes.

Informació extreta de cultura.gencat.cat/cpt/‎

Fotografia extreta de http://www.naciodigital.cat/blocdefotos/?seccio=noticies&accio=veure&id=41094&autor=603

Comentaris