Aquest diumenge s’estrena a Berga ‘Ecos de La Patum’, un concert escenificat de les músiques de la Festa sota la direcció de Comediants




Després de mesos d’assaig, aquest diumenge, dia 27, a 2/4 de 7 de la tarda i al Teatre Municipal de Berga, s’estrenarà ‘Ecos de La Patum’, el concert escenificat de les músiques de La Patum que han promogut conjuntament el Patronat Municipal de La Patum i l’Escola Municipal de Música de Berga i que compta amb la direcció artística de Comediants. 

L’objectiu principal del concert 'Ecos de La Patum’ és servir d’ambaixada sonora i emocional de La Patum, reconeguda per la UNESCO com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat. El projecte, que com recorda el seu subtítol és “l’evocació d’un sentiment”, pretén visualitzar les músiques de La Patum per tal d’intentar explicar un sentiment que sols es pot experimentar si es viu en directe durant la celebració de la festa. Així mateix, es vol remarcar la transmissió de les emocions i l’essència de la festa de generació en generació. 

A banda de l’apartat musical en directe, el concert comptarà amb elements escenogràfics, il·luminació, olors i projeccions que facin viatjar els espectadors i espectadores pels secrets de la Festa i els facin reviure, en la mesura del possible, La Patum. 

El diumenge dia 3 de novembre es farà una segona representació també a 2/4 de 7 de la tarda al Teatre Municipal Berga, i el diumenge dia 10 de novembre a la 1 del migdia se’n farà una tercera a Manresa en el marc de la Fira Mediterrània

L'estrena de l'obra, aquest diumenge, marcarà l'inici dels actes del vuitè aniversari de la declaració de La Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO, uns actes que s’allargaran fins el 12 de gener. Consulta aquí el programa d'actes.

Programa de mà 'Ecos de Patum'

Informació extreta de www.lapatum.cat

Comentaris