Tenim força!




Plataforma per la Llengua, l'ONG del català, es va afegir a la celebració de la passada Diada de Catalunya fent caliu amb un emotiu vídeo publicat a les principals xarxes socials que duia per lema 'Tenim força'

Els mítics acords de 'La presó del rei de França', un dels temes més populars entre els que fa anys va compondre la Companyia Elèctrica Dharma, i la veu de l'actriu Montserrat Carulla, serveixen de fil narrador d'un document que fa èmfasi en la riquesa cultural del poble català. D'aquest i també del de la resta de territoris que comparteixen una història i una llengua comunes. 

Així podem veure en alguns moments elements que defineixen el caràcter balear, com ho són els correfocs i els dimonis, els 'jaleos' o balls de cavalls menorquins, els gegants,... A banda d'aquestes altres icones més pròpiament principatines que s'han anat estenent arreu fins a esdevenir universals, com el llegat d'Antoni Gaudí o de Joan Miró, o el món dels castellers, reconegut com a Patrimoni immaterial de la Humanitat per la Unesco. 

"Tenim la força d'un poble fet de molts pobles", es destaca a l'inici del vídeo. A més, el respecte al territori també hi té un espai reservat, així com les manifestacions de milers de catalans viscudes en els últims temps on es reclamava poder decidir sobre el seu futur.

Vídeo extret de http://www.estimoelcatala.cat/

Text extret de http://dbalears.cat/actualitat/ara/video-plataforma-per-llengua-destaca-for-del-poble-catala.html

Comentaris