'MELTING POT: castellers indis, govindes catalans'

Els Castellers de Sants recullen fons en un Verkami per elaborar "Melting Pot", un reportatge sobre la seva experiència al país indi.

"Melting pot” és la metàfora de l’olla en la que es fonen els diferents elements d’una societat plural. El documental explica com els castellers catalans i govindes indis comparteixen una passió i es troben al Dahi Handi que culmina amb el trencament d’una olla on es barreja iogurt, flors i espècies.





Descripció del projecte 

Des de fa segles, a Catalunya i a l’Índia s’alcen construccions formades per persones. Formar part d’una colla castellera o un mandal de govindes i pujar dalt d’un castell o una piràmide humana són experiències personals i col·lectives alhora. Més de set mil quilòmetres els separen físicament i cultural, però les emocions i sensacions són les mateixes? Una trobada entre aquestes dues maneres de fer construccions humanes es va donar el mes d'agost de 2013 en la festivitat del Dahi Handi a Thane, Mumbai on hi van participar els Castellers de Sants.

El documental vol descobrir cóm es viu el treball en equip, la comunitat, la tradició, la superació, el triomf, la derrota i l’esforç, en dues cultures i societats molt diferents.

A què destinarem les vostres aportacions 

Les aportacions que feu a través del Verkami serviran per finançar les despeses de lloguer d'equips (càmeres i micros fonamentalment) que s'han fet servir durant el procés de rodatge, les de compra de material fungible (targetes, discos durs..) i per a fer front als honoraris dels professionals de producció, rodatge, muntatge així com als drets de l'autor de la banda sonora original . També es destinarà a tasques de postproducció com són el tractament del so, el subtitolat i la traducció del marathi al català.

Equip de professionals 

El documental està dirigit per Marta Saleta Esteban (Barcelona, 1976), llicenciada en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra. Va començar la seva carrera professional als mitjans de comunicacio locals, molt aprop d'entitats i associacions relacionades amb la cultura popular. Ha treballat a informatius i programes de BTV, la Xarxa de Televisions locals, TV3 i TVE. Actualment està desenvolupant un projecte documental sobre la història de la festa de Sant Medir de Barcelona.

També formen part de l'equip diversos professionals de l’equip que va crear el programa “Quarts de Nou” de Televisió de Catalunya, entre ells el director durant set temporades, Xavier Capdevila, el periodista Guillermo Soler i el càmera Josep Serra. Calendari L'estrena del documental està prevista per al mes de maig del 2014 

Informació extreta de http://www.verkami.com/projects/6665-melting-pot-castellers-indis-govindes-catalans

Comentaris