Dolors Sans construeix la rèplica del Drac de Barcelona




L’escultora vilafranquina Dolors Sans ha construït la rèplica del Drac de Barcelona, conegut com a Drac de Ciutat Vella, el que representa la ciutat i que forma part del seguici oficial. El drac va ser construir el 1987 per Manel Casserras i Boix, dins del projecte de Recuperació de la Imatgeria Festiva de la Barcelona, i va ser la primera peça del Bestiari Històric de la ciutat. Degut al seu mal estat i alguns problemes al portar-lo, es va encarregar a Dolors Sans la construcció d’una rèplica. Aquesta nova peça substituirà a partir de la festa major de la Mercè d’aquest any el drac antic. S’ha construït també unes ales noves, més grans, per utilitzar-les en els correfocs. Les ales antigues es faran sevir quan el drac sigui de protocol. També s’ha disminuït notablement el pes i s’ha modificat i millorat el sistema dels portadors.

Des de fa una setmana i fins diumenge, el drac està exposat a la planta baixa de l’edifici de la plaça de Sant Jaume de l’ajuntament de Barcelona. Amb aquesta rèplica, Dolors Sans ja ha construït un total de 10 dracs a la ciutat de Barcelona, 7 de disseny original i 3 rèpliques. Les peces de disseny original que ha creat Dolors Sans són el drac-gat "Sírius" del Poble Sec, el drac quimera "Loky" del barri de Sants, el drac “Cancerber” del barri de Sant Andreu del Palomar, el drac “Muntanàs” del barri del Bon Pastor, el drac “Hidros” del barri de Trinitat Vella, Drac “Gaudiamus” del barri del Coll i el Gegantó de foc “Nèbula” de Trinitat Vella. Ha fet les rèpliques del Drac del barri de Gràcia, del drac “Segrasaure” del barri de la Sagrera i del Drac de Ciutat Vella que s’estrena aquestes festes. A més d’aquestes creacions, la vilafranquina Dolors Sans ha restaurat i reformat el drac "Meri" de Nou Barris i la Porca del barri de Sant Antoni.

Aquests dracs actuaran al correfoc de la Mercè el diumenge dia 22 a 2/4 de 9 del vespre, sortint de la plaça de Sant Jaume, travessant la Porta de l’Infern i baixant per la Via Laietana fins al final de l’avinguda.

Informació facilitada per Dolors Sans, dolors@dolorssans.com

Comentaris