dissabte, 17 d’agost de 2013

Arrenca la 45ena edició de la Universitat Catalana d'Estiu de Prada de Conflent
El procés sobiranista que viu Catalunya serà un dels eixos principals del programa de la 45ena edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada (el Conflent), que va arrencar ahir divendres i que s'allargarà fins el proper dijous 22 d'agost, sota el lema 'Fidelitats, aspiracions i transformacions'. El portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Francesc Homs, participarà avui dissabte en l'acte d'inauguració, on Elisenda Paluzie, degana de la facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, impartirà la lliçó inaugural 'La viabilitat d'un estat català'

Entre els diferents actes programats, destaca la commemoració del centenari de la Mancomunitat de Catalunya, que comptarà amb la participació dels presidents de les quatre diputacions, així com les xerrades que oferiran dos representants dels processos independentistes d'Escòcia i el Vèneto. Angus McNeil, portaveu de l'SNP (Scottish National Party) al Parlament britànic, i Antonio Guadagnini, secretari general del Veneto Stato, compartiran amb els alumnes les seves experiències nacionals en la defensa i l'exercici del dret a decidir. 

El centenari del naixement de Salvador Espriu i els vint anys de la mort de Vicent Andrés Estellés també seran ben presents a Prada, amb actes d'homenatge i cursos dedicats als poetes. Com a principal novetat de l'edició d'enguany, la universitat comptarà amb un curs sobre pintura, concretament, sobre el fenomen del paisatgisme als Països Catalans

L'acte de cloenda tindrà lloc el dia 22 i comptarà amb la presència del secretari d'universitats i recerca de la Generalitat, Antoni Castellà.

Per a més informació: http://www.uce.cat/

Informació extreta de http://www.ara.cat/politica/universitat-estiu-proces-sobiranista-homs_0_975502582.html

1 comentari:

Anònim ha dit...

Un bon espai de debat. A la Segarra ens en convindria d'espai de debat.
És esperpèntic que hi hagi qui compari la consulta pel dret a decidir del nostre país amb una consulta sobre les obres de la Plaça Universitat. Ho posen tot al mateix sarró. Que patètic!!!!!!!!!!!!!!