Més de 200 piulades sobre el patrimoni de la Festa Major Vilafranquina




@piuleumlafesta anirà recordant la història de la Festa Major de Vilafranca del Penedès, segons el dia i hora de la festa. Les piulades aniran acompanyades de contingut multimèdia que no ha sortit a la llum. El projecte vol promocionar alguns aspectes de la Festa que poden ser patrimoni mundial. 

Amb una clara voluntat de transmetre el coneixement històric, de promocionar el patrimoni festiu de la vila i de fer participar a la gent recordant les seves vivències, ha nascut @piulemlafesta, un projecte del col·lectiu vilafranquí Obrador Cultural. L’hàbit natural d’aquest projecte serà la xarxa social Twitter. 

@piulemlafesta s’ha creat per tal de narrar esdeveniments que han passat al llarg de la festa, des del 1700 fins a l’actualitat, i s’aniran publicant en funció del moment de la festa. Així doncs, durant la diada de Sant Fèlix, per posar un exemple, els seguidors de @piulemlafesta podran recordar les millors diades viscudes a la plaça més castellera. 

La informació que s’anirà publicant, prové de diversos recursos bibliogràfics i fons fotogràfics de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès… però no es pot obviar que la gent, és una font d’informació molt vàlida. Una de les èpoques que vol recordar el projecte són els últims anys de la dictadura i els primers anys de la democràcia. Molts usuaris vilafranquins de Twitter van néixer en aquella època, i poden aportar molta informació. És per això, que aquests seguidors podran enviar les seves anècdotes, records, fotografies, vídeos… tot responent a les piulades de @piulemlafesta. Les aportacions més curioses, seran retuitejades. 

El projecte també vol contribuir a promocionar el coneixement de la festa a nivell internacional. Per això, les piulades més interessants aniran acompanyades de l’etiqueta #worldheritage. Aquesta etiqueta és la que utilitza l’UNESCO per promocionar el patrimoni material i immaterial del planeta. 

Per a seguir els tuits de @piulemlafesta heu de seguir el compte de twitter o visitar la pàgina web del projecte www.piulemlafesta.cat. @piulemlafesta és un projecte de l’Obrador Cultural, col·lectiu vilafranquí que treballa per crear sinergies culturals.

Informació extreta de http://obradorcultural.wordpress.com/

Comentaris

Lo Carranquer ha dit…
Podeu consultar el programa d'actes de la Festa Major de Vilafranca 2013 en aquest enllaç:
http://festamajor2013.vilafranca.cat/html/elprograma/index.html