El videoclip de l'Aquelarre de Cervera · 'L'infern se'n va de vacances' · Kayo Malayo




Estrenem el videoclip de l'Aquelarre. Amb els Kayo Malayo, actors i actrius de Cervera, les entitats que participen a la festa: Geganters, Bombollers, Sound, Bandtokades, Carranquers, Alea, Grepp...

Amb la professionalitat de l'equip del Magical Media i maquillatge de La Gàrgola.

Extret de http://www.youtube.com/watch?v=RM5CIUGJffE

Comentaris

Anònim ha dit…
Als 00:45 segons, apareixen les ombres de tot l'equip de camara, igual que al 00:56, al minut 3:55, les ombres dels projectors de llum fan mal a la vista, i minut 4:05 l'ombra de la camara, l'operador i del foquista, son detalls que s'haurien de cuidar una mica. Posar projectors de llum darrera de l'operador de camara és el que te... és un error de novells!
El tema llum deixa molt que desitjar, i el director, si estava darrera d'un monitor, hauria d'haver vist aquests detalls.
Lo nen de Lleida ha dit…
Anem forts ja al primer comentari!!! Estaria d'acord en alguns aspestes del que dius, anònim. Però em sap greu que hagis perdut tant temps buscant els errors que només es veuen si es volen veure. Als videoclips ja passen aquestes coses, però el muntatge ràpid ho dissimula. Per a mi el problema és més greu, el producte final no em sembla gens bo. Els que van de professionals semblen afeccionats i tots els demés, els voluntaris cerverins, fan un paper més que digne i seriós. L'estètica se'm representa com la d'un videoclip pobre, segurament no tenien gaires diners, però aleshores caldria posar-hi més talent. Jo veig personatges que puc reconeixer però no em transmet gens l'aquelarre que conec. Sota el meu punt de vista, la fredor d'un espai, que sembla que es vulgui mostrar buit, es contradiu amb la calidesa de la festa que jo he viscut. És més, m'allunya del context Cervera i si ha de servir per promocionar la festa a mi em sembla un error. Em sembla que els espais naturals de la capital segarrenca haurien estat més idonis. Tot això em va semblar el dia de la presentació i ara ho puc confirmar poden remirar el video. El més positiu considero que és la participació de tanta gent i entitats vinculades a la festa.
Anònim ha dit…
Lo nen de Lleida, no he perdut més de 5 minuts ( que és el que dura el videoclip) en veure aquests errors, veient-lo un cop n'he tingut prou, potser pateixo deformació professional, tens raó que el muntatge ràpid ho dissimula, però passa fins a quatre vegades, sota el meu punt de vista, un o altre ho havia d'haver vist, no n'hi ha prou amb dissimular-ho. I lo altre que comentes, estic totalment d'acord, l'estètica és pobra, i el problema no crec que sigui monetari, qualsevol localització exterior de Cervera hauria quedat millor que un plató buit amb quatre cortines vermelles, i segurament és més econòmic que llogar les instal.lacions del Magical.
gps ha dit…
Per ajudar.
Encara que no queda massa clar amb el vídeo, el títol diu que l'infern se'n va de vacances a Cervera. Per tant el lloc de gravació representa l'infern i per això no s'utilitzen exteriors de Cervera.
Almenys és la composició que m'he fet jo.
Millor a Cervera ha dit…
No tenien gaires diners? Les instal·lacions del Magical van costar uns 11 milions d'euros, si et sembla poc tenir aquestes instal·lacions a la teva disposició... no totes les produccions disposen d'aquests recursos.

S'ha prioritzat la tecnologia a la creativitat, m'explico, per mi l'error principal és de direcció, fer un videoclip de l'Aquelarre i no fer-lo a Cervera quan es vol promocionar la festa i la ciutat és de delicte, i més quan l'alternativa és mostrar 4 parets d'un plató. Des del meu punt de vista el director treballa al Magical i ha prioritzat fer servir els seus "juguetets" a utilitzar una localització més adequada i a mi la primera que em ve al cap és, Cervera?.

Respecte a les ombres i tal si, el monitor i els visors de director haurien de servir per aquestes coses més enllà de quedar "guai" als making-of. Cuidar els detalls és important i més tenint professionals que fa anys que fan això. Tot i així per mi el més greu de localització per part de direcció i també un muntatge molt fluixet no transmet gaire, res nou.

Conclusió un resultat fluix, no per la gent que apareix sinó per la producció, direcció i el resultat final, pel que fa a qualitat d'imatge, colors etc. no veig per enlloc la justificació per la utilització i l'aprofitament d'aquesta tecnologia brutal de què disposa el Magical.
Millor a Cervera ha dit…
GPS, Em qüestiono el títol i per tant les decisions i resultats que en deriven.

El que es planteja aquí és si està ven trobada la direcció per tant també es qüestiona el títol i l'enfoc global, per tal de no excloure Cervera, no crec que el títol sigui un manament diví, també és una decisió dels creadors i des del meu punt de vista també és un error.

Llegeix ve el títol, tu dius "l'infern s'envà de vacances a Cervera" i el títol és "L'infern s'envà de vacances", no diu si a Cervera o fora de Cervera. En tot cas si és com tu l'interpretes: La campanya també pot ser que com que l'infern s'envà de vacances aquest any la gent no cal que vingui a Cervera perquè aquí no es fa, poden anar a Lleida.

Ara si ja justifiquem que al videoclip de l'Aquelarre de CERVERA és millor que no surti CERVERA, llavors sóc jo que no tinc la capacitat per entendre la seva visió artística, si és així demano disculpes.
Anònim ha dit…
Estic molt d'acord amb el què he llegit. El problema ve del plantejament original. A mi el director encara m'ha de demostrar que controla el mitjà. He vist tot el que ha fet (em sembla) i això està en la seva línia habitual o pitjor. Si us plau, responsables de la festa, deixeu de donar tanta cova a aquest personatge i doneu una empenta als joves creatius cerverins que treballen el video molt millor, amb millors idees i millors resultats.
joan ha dit…
Doncs a mi m'agrada molt, menys el tros dels Carranquers, que no té ritme.
Anònim ha dit…
L'he vist 5 vegades i cada cop el trobo menys "infumable", no compro.
Anònim ha dit…
volia dir menys fumable
Xavi ha dit…
Penso que és un problema de pressupost. S'arriba on es pot.
Anònim ha dit…
No fotem Xavi!! És un producte que es ven com a professional, no es pas el resultat d'un treball d'escola. Un producte professional ha de tenir un acabat minimament acceptable. També és professional no acceptar una feina si no hi ha els diners que consideres per fer-la. No busquem excuses! El que queda pel futur és un videoclip que ha de promocionar una festa popular que es fa en un poble concret. Quina festa? Quin poble? Si no t'ho expliquen no ho saps. I no s'hi val a que em digueu que surt la marca Aquelarre al final amb l'escut de Cervera.
Xavi ha dit…
La cançó ho diu ben clar:
L'AQUELARRE ÉS UNA FESTA DE CERVERA AMB TRADICIÓ
Enlloc de mirar-se tant les imatges amb lupa potser que us escolteu una mica més els Kayo Malayo
El videoclip és un tot: música+imatges
Anònim ha dit…
Un videoclip promocional, PROMOCIONAL, l'ha de poder entendre tothom. Els sords també.
Anònim ha dit…
Xavi, el videoclip ha de servir per promocionar una festa i una ciutat, aquesta era la intenció crec. Problema de pressupost? Et fas una idea del que val tot el material audiovisual utilitzat en aquest videoclip??!? Les localitzacions no comportaven cap despesa extra i ho van gravar en un "magatzem". No n'hi ha prou amb escoltar els Cayo Malayo, s'ha de mostrar el producte que vols vendre, i fins ara els únics que s'han atrevit a vendre un producte sense ensenyar-lo son els de BMW, peró crec que no són els mateixos creatius qua han fet el videoclip que ens ocupa.
Maginet ha dit…
L'AQUELARRE ÉS UNA FESTA DE CERVERA AMB TRADICIÓ

Kina frase tan ben construida. Ke bons els Malayos! La tradició fa referència a l'aquelarre o a Cervera?
Anònim ha dit…
Si ens hem de conformar amb escoltar el que diu la cançó, no calia fer el videoclip, fent sonar la cançó a la radio n'hi havia prou.
l'Andreu (el mag no) ha dit…
Si que esteu distrets...
El que sí que trobo és que l'argument costa de seguir.
Va sortir fa uns dies

Els majordoms del Mascle Cabró han de fer l’equipatge i traslladar l’Infern a la ciutat Cervera per assistir a l’Aquelarre. Com es pot imaginar no miren prim i el volum que transporten és megalòman. Els elements de l’Aquelarre (diables, Polla, gegants, percussions...) són desembalats, desempolsats i carregats per dur-los a Cal Racó, però la feina és poc fàcil. La manca d’agilitat del personal i de l’organització, assimilant-ho a la realitat burocràcia, complicaran d’allò més el trasllat.

Potser va bé de llegir-se'l abans de mirar-ho.
Anònim ha dit…
L'Andreu, si s'ha de llegir l'argument abans de mirar el videoclip per poder-lo entendre anem bé, sort que això no passa amb les pelis imagina llegir tot el guió abans quina feinada eh?.

Si aquest és l'agrument per quin motiu no començar-lo en el moment que l'infern arriba a Cervera amb l'equipatge? penso que el moment previ no té massa interés i el moment que arriba l'infern a Cervera i les seves conseqüències si seria interessant, penso que està encarat malament d'inici.

Aquest videoclip seria més aviat les escenes que el director va eliminar d'una peli (allò típic que es posa als DVDs) ja que no aportaven res a la història i es van suprimir i es va saltar directament al moment interessant; aquí el moment seria l'arribada a Cervera. En aquest cas ens conformarem amb l'escena prescindible, potser l'any que ve faran l'altra.
tresorer ha dit…
Penso que cal una explicació oficial de tot plegat. Quan ha costat fer això i si algú dels que han participat han cobrat.
Anònim ha dit…
Xavi, quantes produccions es fan amb pressupost pràcticament 0? i no disposen dels mitjans del Magical, i quantes d'aquestes produccions arriben a superar les milionàries arrasant en certàmens internacionals, amb grans dosis de creativitat.

Què necessitaven més tenint tota aquesta tecnologia al seu abast?
Un helicòpter? edificis explotant? 10.000 extres? una replica del titànic 1: 1? (ho dic pel so del mar al final, que original, molt trillat això del port ja)

Fer un bon guió no és un tema de pressupost, no rodar a Cervera no és un tema de pressupost, que l'argument no s'entengui no és un tema de pressupost, rodar amb la última tecnologia i que el resultat siguin unes imatges bastant discutibles no és un tema de pressupost.

No és un tema de mirar les imatges amb lupa, el problema és el resultat global final i una serie de decisions poc encertades, no rodar a Cervera és imperdonable

Xavi, és pitjor acceptar que és un tema de diners perquè llavors estem acceptant a la vegada que no hi ha creativitat.

guionista ha dit…
"Fer un bon guió no és un tema de pressupost, no rodar a Cervera no és un tema de pressupost, que l'argument no s'entengui no és un tema de pressupost, rodar amb la última tecnologia i que el resultat siguin unes imatges bastant discutibles no és un tema de pressupost."

Aplaudeixo aquest paràgraf tret que matisaria que jo sí que penso que un bon guió depèn del pressupost. No és que si et paguen més tindràs millor idees, sino que si et paguen bé pots destinar més temps a elaborar un guió. També caldria saber el temps total que s'ha destinat a fer videoclip. Però potser, si és poc temps com sembla, seria una altra excusa. ;-)
Anònim ha dit…
Diu l'argument que el trasllat a Cervera es complica. Al final representa, encara que sigui a un magatzem, que estan actuant a Cal Racó (fent l'Aquelarre) o no?
Anònim ha dit…
Desprès del que estem veient els ultims anys. Creieu que es podrà fer aquelarre l'any que vé, o be ja matarem la gallina aquest 2013?.
Anònim ha dit…
Guionista, estic d'acord amb què si hi ha més diners es pot dedicar més temps, i això es tradueix en el producte final, totalment d'acord, però llavors és redueix tot a diners, si tens passió per una cosa o tens la motivació per fer un bon guió i producte per la teva ciutat penso que hi dedicaràs les hores que siguin necessàries encara que cobris poc o res. Relacionar els diners que guanyes amb el temps de dedicació, en una empresa si, però en això penso que no. El temps és el que menys diners costa en aquest cas concret.

I un temps d'entrega ajustat, que no se si és el cas, com mencionaves, tampoc hi veuria problema, qualsevol estudi de creativitat o publicitat treballa sempre amb temps ajustat és quan més pressió tenen quan més han de demostrar el que poden fer, i quan millors solucions creatives aporten. En cas de no tenir temps no oblidem es ven com a professional el producte, un professional si sap que no té temps per afrontar un projecte ha de dir que no i deixar pas a algú que si el pugui afrontar. De totes maneres tots sabem que l'Aquellarre es fa cada any, de temps n'hi ha.

(No dic per tu Guionista) La gent que justifica el resultat per diverses qüestions, indirectament està admetent pel motiu que sigui que no és un bon producte o si més no que no està ven rematat. Quan parlem de professionals i no oblidem que es venen com a tal, poques excuses valen.

"Diu l'argument que el trasllat a Cervera es complica. Al final representa, encara que sigui a un magatzem, que estan actuant a Cal Racó (fent l'Aquelarre) o no?"

Sabem el que diu l'argument, però ens podem qüestionar l'argument o no? la qüestió és més senzilla. ¿Hauria estat millor un altre argument que fes possible la inclusió de localitzacions a Cervera amb el gran patrimoni que tenim? La meva resposta és si. O independentment del guió actual. ¿Hauria de tenir més protagonisme Cervera? Per mi de nou, Si.

A mi el que m'extranya és que la resposta sigui NO per part de cerverins que han encomanat la feina i per part dels cerverins que l'han realitzat, és una patinada increïble.
Guionista ha dit…
Darrer anònim, el que he dit sobre guió-pressupost ho he comentat a nivell general perquè he interpretat el paràgraf que he fet referencia a nivell general, també. Estic d'acord amb tu que quan es traballa en una cosa així, perquè t'agrada i ho sents com a propi, hi dediques el temps que faci falta sense cobrar. Però si no cobra ningú també! perquè a vegades passa (no se si aquest és un dels cassos) que uns cobren i altres no. Això és una mica lleig i injust. Però com que són aspectes que no conec directament, no insistiré.

Jo de tècnica no hi entenc i no sé precisar coses que s'han dit, però el que percebo és que no em crec en cap moment que som a l'infern, almenys l'infern que hi ha dins el meu imaginari. Podria arribar a entendre que no surti Cervera si el que m'ofereixen ho supera. A mi francament m'extranya que gent que tinc per bons professionals signin el videoclip. Tots podem tenir un mal dia, però tots alhora és molt estrany. Bé hi ha coses com el maquillatge o les coreografies populars, així com algunes imatges concretes, que em semblen mot bé, però les coses negatives pesen més.

Per l'anonim de la gallina: aquest és el problema més gran, que hi hagi una gallina, si no hi fos, la festa tornaria a ser del poble que és d'on va sortir.

Anònim ha dit…
Guionista, sóc l'anòmim "del guió" totalment d'acord amb el que dius, tant pel que fa a això que apuntes del guió-pressupost a nivell general, como amb tota la reflexió posterior que fas.
joan ha dit…
el que em sembla a mi es que gent que fan de directors ( videoclip i divendres d' aquelarre) no se n' adonen que gent més jove i amb més ganes els supera descaradament tant en tècnica, idees i cultura popular. Però hi ha gent que no se n'adonen i no deixen la "poltrona". Senyors de l'ajuntament, quant temps tardareu a donar-vos compte del potencial d. entitats, persones i voluntariat que teniu a disposició sense haver d'anar d'experts i que no mouen fixa sense cobrar.
Anònim ha dit…
La meva pregunta "Al final representa, encara que sigui a un magatzem, que estan actuant a Cal Racó (fent l'Aquelarre) o no?" diria que no s'ha interpretat o escrit bé segons la resposta que he rebut. No passa res!

Jo l'únic que volia preguntar és que encara que surti un magatzem representa que estan a Cervera o s'han perdut pel cami?
Anònim ha dit…
Ahh! d'acord anònim perdona.
No he interpretat bé la teva pregunta disculpa, suposo que representa que el magatzem (que bàsicament és el plató amb poca cosa més) és l'infern, però tampoc suggereix massa la idea d'infern ni amb l'ambientació, ni decorats, ni il·luminació etc... Si no es podia arribar a reconstruir un infern (tret dels 4 efectes de foc) valia més la pena desfer-se d'aquesta idea.

La veritat ja fa estona que m'he perdut ejeje, costa bastant d'entendre sense informació complementaria (no hauria de ser, però és). Si la majoria de la gent no interpreta tot l'argument és que alguna cosa falla en la realització i en la utilització del llenguatge audiovisual.

El més trist de tot és que tot aquest videoclip es podia resumir, si més no la idea principal, en 4 plans (més facilitat per reconstruir un infern en 4 plans) i a partir d'aquí continuar l'arribada a Cervera, trobo massa protagonisme a aquest argument es fa bastant pesat i no transmet la idea que pretenien. De la manera que penso podia conservar-se l'argument original, representar un infern més fàcilment i a més hagues aparegut l'aquelarre en el seu context que és Cervera.
Carme ha dit…
Quan vaig visualitzar el making off em va agradar molt. La veritat és que esperava més del videoclip...
El Reporter Tribulete ha dit…
El making off té l'espontaneïtat que li falta al video clip (inclús en les seqüències en que apareix només el director!). Crec que al treball final li falta vidilla: més "càmera al hombro" i menys travelling.
Anònim ha dit…
Molt d'acord amb la majoria de comentaris anteriors. Gastar-se una fortuna en llogar el Magical i fer-hi desplaçar desinteressadament mig Cervera amb tots els elements i material, per fer un videoclip que no segueix cap fil ni explica res de res? Olé Cervera, que es noti que hi ha caler, que en sabem de fer les coses, som professionals... Sí, criticar és fàcil, però de cara a la propera vegada, podrien tenir una mica més de seny i no llençar els diners d'aquesta manera i donar oportunitat als molts joves que a Cervera ens dediquem a la indústria audiovidual, i que de ben segur hauríem estat encantats de participar en el projecte, i millorar-lo segur. En això i en tot sempre hi ha els mateixos quatre que passen a davant, pel caler o pel que sigui, i que mai tenen present que hi ha persones que de ben segur aportarien idees noves i farien les coses millor. Fer un videoclip no és només llogar instal·lacions i comprar metres de tela per decorar i fer maco, hi ha molta més feina darrere, que ha quedat prou clar que a Cervera ningú valora i gens. Cerverins, obriu els ulls, a Cervera hi ha talent, creativitat i moltes ganes de fer coses. Valoreu el que teniu i doneu oportunitats a gent nova, les coses no poden anar més que a millor. Ja cansa veure sempre les mateixes cares a tot arreu, que es creuen déus capaços de tot sense donar oportunitat a la gent jove, així l'únic que guanyareu és perdre aquest jovent i acabar sent un poble aborrit i sense vida. Des del meu parer, davant de la idea de fer aquest videoclip hagués estat bé fer córrer la veu, que tothom se'n assabentés i pogués dir i proposar la seva, participar-hi! I per suposat el que s'hauria d'haver donat per fet era gravar-lo a Cervera, quina propaganda fem de la festa cerverina si no la mostrem? I jo proposo: per que no fem de nou el videoclip gravant aquest proper Aquelarre i mesclant les imatges amb les gravades al Magical? Esperem que de cara a noves iniciatives, les coses es facin diferents, si la festa és de tots, que no se la quedin uns quants, com passa amb tot en aquesta ciutat. Reflexionem-hi siusplau.
Anònim ha dit…
En primer lloc dir que no tinc res a veure amb el videoclip, però conec coses de l'Aquelarre.
No jutjaré el videoclip, però sembla que d'una anècdota se'n fa un tema d'estat.
A mi el que em molesta és tota aquesta gent que sota l'anonimat són tan valents, no per opinar sinó per atacar persones que fan Aquelarre. El ressentiment que desprenen és espectacular. No us han vingut a buscar mai per fer res? Doncs per què no us heu ofert vosaltres, no conec cap persona que hagi estat rebutjada per treballar en aquesta festa. I de gent jove cada any n'hi ha de nova. O potser és que no sabeu com funciona l'organització d'una macrofesta d'aquestes característiques, ni coneixeu res del que passa i parleu per fer mal.
Va, intenteu sumar, que cada any foteu la mateixa comèdia. Que trista que deu ser la vostra existència amb tant ressentiment.
Per cert, ombres en veieu moltes, però jo m'abstindré de comentar les faltes d'ortografia i de sintaxi que feu quan escriviu.
Una abraçada.
Anònim ha dit…
Jo sí que se com funciona aquesta festa de l'aquelarre i si escric amb faltes, no sem pot exigir res perque no soc professional de l'escrtura. Em sembla collonut que un anonim crritiqui els anonimats.
Anònim ha dit…
Molt bones senyor catedràtic de la llengüa catalana.
Aqui tenim un clar exemple d'una persona que no accepta les crítiques.
No es tracta d'un tema d'estat, és simplement opinar lliurement el que ens sembla un producte audiovisual creat per "professionals" amb dubtosos resultats.
Pel que fa al tema dels anònims, tu també ets molt valent, o et dius Anònim de cognom o potser ets de ca l' Anònim?
El tema ortogràfic és un cop baix, i si et sagnen els ulls quan veus tantes faltes ortogràfiques, millor que entris en converses amb gent del teu nivell intel.lectual. Pel tema de les ombres, et diré que no hi ha més cec que el qui no hi vol veure.
Disculpa la meva ortografia, és possible que no sigui tan correcta com la teva, però accepto les crítiques, no com altres...
Anònim ha dit…
"En primer lloc dir que no tinc res a veure amb el videoclip"

Això es coneix com: Posar-se la bena abans de la ferida, i vol dir que tens alguna cosa a veure amb aquest videoclip o massa lluny no estàs.

"No jutjaré el videoclip"
Doncs que fas aquí, la notícia tracta sobre el videoclip i és el que s'està comentant. Si vols parlar de literatura pots anar a altres fòrums d'ortografia i gramàtica.

" Anònim ha dit ...a mi el que em molesta és tota aquesta gent que sota l'anonimat són tan valents"
Millor no comento no val la pena. Va si comento!!! JAJAJAJ va prou! jAJAJA...

"No us han vingut a buscar mai per fer res? Doncs per què no us heu ofert vosaltres, no conec cap persona que hagi estat rebutjada per treballar en aquesta festa.".... "Va, intenteu sumar"...

1. De nou qui parla de la festa parlem del videoclip (almenys jo). 2. (ja que insisteixes) Parles de suma-nos sota les ordres "dels de sempre" ? El que he llegit fins ara era donar pas a gent nova.

"Que trista que deu ser la vostra existència amb tant ressentiment."

Ja que tu ens psicoanalitzes... deixam dir-te que el que fas tu es diu Projecció, definició: Mecanisme de defensa que opera en situacions de conflicte emocional o amenaça d'origen intern o extern, atribuint a altres persones dels sentiments, impulsos o pensaments propis que resulten inacceptables per al subjecte.

Resentiment cap, s'ha fet un producte audiovisual per promocionar la nostra ciutat, no ha agradat a molta gent (mira els comentaris) i parla amb la gent al carrer, és un producte que s'ha venut com a super-professional, només va faltar una catifa vermella el dia de la presentació. La gent té dret a opinar, o si no opinen com tu i no aplaudeixen el que han / heu fet ja són uns ressentits?

Mira quan una cosa es ven com a professional, existeix el risc de rebre crítiques, quan una cosa no està al nivell de les expectatives promeses, com és el cas, i no existeix la capacitat de rebre crítiques llavors el millor és no fer res o acceptar-les i pensar que potser no s'han fet les coses bé.

segueixo.......
Anònim ha dit…
"...d'una anècdota se'n fa un tema d'estat."

Tu t'has quedat amb l'anècdota que t'ha interessat per no aprofundir més, però s'han comentat moltes coses i molt interessants i bastant constructives. Si consideres una anècdota rodar l'Aquelarre fora del seu context - Cervera, per oferir una cosa extremadament insípida... Si fos de gent jove aficionats que comencen amb il·lusió estaria aplaudint aquest mateix videoclip, però... no tampoc haguessin caigut en tants errors. I ja sense entrar en imatges, il·luminació, narrativa audiovisual, resultat global... per no fer més llenya.

Tema d'estat? potenciem i premiem la mediocritat i ser poc polits amb les feines (parlo de professionals) i vestim-ho després d'anècdota, que als que ho critiquin ja els hi direm analfabets, borregos i amargats, ja que nosaltres som uns excel·lents professionals.

També és responsable qui encomana, amb poc criteri, aquests treballs per donar via lliure a qualsevol deliri o ocurrència, encara que aquesta sigui potenciar Cervera i l'Aquelarre en unes instal·lacions de Lleida.

A la Paeria no buscaven un lema? ja el té: A Cervera no, millor a Lleida. "De los creadores de l'infern s'envà de vacances" "una producción de la Paeria de Cervera"

"...jo m'abstindré de comentar les faltes d'ortografia i de sintaxi"

Vols fer un: (presumptes) Professionals del cine/tele/art/ física quàntica (Versus) ciutadans que fan faltes en un fòrum?
No ho trobes una mica patètic? aquí ningú s'ha venut durant anys i anys com a professional de les lletres. Mira si un dia escric un llibre i dic que serà un best-seller i després es queda en...."Moratadelo i Filemón" i té faltes d'ortografia llavors t'agrairé la teva crítica.

P.D. si corregeixes alguna falta si pot ser que no sigui amb boli vermell em cansa la vista i ja tinc els ulls delicats de veure el videoclip. Gràcies.
Anònim ha dit…
Aquest any per l'aquelarre no serà l'infern qui marxarà de vacances, sino els cerverins a un altre indret a fer alguna cosa més profitosa. Tot gràcies aquest meravellos aquelarre del segle XXI
Jordi ha dit…
Hostia tu, voleu dir que cal fer tanta batussa?? Es tracta de que un grup, Kayo Malayo, ha fet una canço sobre l'Aquelarre (per encarreg, esclar) i un grup de gent ha fet un videoclip (tambe per encarreg). La canço parla de que la gent de l'infern comença vacances i que se'n van a l'Aquelarre... Tants videoclips hi ha que son dolents, i tants videoclips hi ha que no corresponen les imatges amb la musica...

A mi la canço m'agrada

A mi el videclip m'agrada

Me l'esperava diferent? Doncs si. Preferia que hi sortis Cervera? Doncs tambe.

Sempre podem tornar a demanar que un altre grup ens faci una canço del neixemnt de la generalitat, o de la historia de Felip V i posar-hi imatges, jajajaj (aquest ultim tros es broma).

En fi, que si algu s'anima a fer un videoclip alternatiu i el penja al youtube, ja el veurem. Com que no es un tema de pressupost sino de ganes es pot fer, no? Per cert, ja que parlem de pressupost, algu sap el que hga costat fer la canço i el videoclip??

Salut
Anònim ha dit…
Hola Jordi,

D'acord en casi tot, només una puntualització...

Quan es diu que no és un tema de pressupost, s'està dient en l'aspecte de què en aquest cas el resultat no pot estar excusat en el pressupost, perquè s'han utilitzat unes instal·lacions caríssimes, per tant han tingut accés a eines de tot tipus i tecnologia bastant potent, a la que no tothom pot accedir, ja només per això no podem dir que és un tema de pressupost, no que no faci falta pressupost, recursos no han faltat.

I també es deia perquè és més econòmic rodar a Cervera que desplaçar-se a Lleida, potser hagués estat millor no tenir gens de pressupost llavors segur què s'haguessin quedat a Cervera.

A part del que hagi costat o dels recursos econòmics que hagin comptat això ja ho desconec. Estaria bé saber-ho.

Reflexió:
S'ha dit molt per aquí que no sortirà Cervera, però més greu és que tampoc hi apareixeran els Cerverins/es en el rodatge, crec que hagués estat molt bé omplir els carrers de ciutadans fent d'extres i rodar a la nostra ciutat. No trobeu que hi falta gent?
Joan Porredon ha dit…
Una vegada més penso que ha quedat demostrat que no és bo que el blog "Lo Carranquer" permeti un comentari anònim. Ja sé que d'aquesta manera facilita que hi hagi més participació, però a quin preu? Aquesta vegada encara deu n'hi do dels comentaris assenyats dels anònims però és molt fàcil que es diguin coses ben gruixudes, com també s'han dit en aquest fil. Això és constructiu o només alimenta el morbo de qui la diu més grossa?. L'anonimat envalentona, i això també pot tragiversar el missatge que es vol donar, penso. Si els comentaris no fóssin anònims, segur que serien més ponderats, educats i constructius (tot i que s'ha escrit coses que em semblen molt correctes i positives). Estic convençut que seria un extraordinari exercici de respecte col.lectiu.

De totes maneres el tema que ens ocupa és el videoclip... A mi el resultat final no m'ha acabat de convèncer. No sé quant temps ni diners s'han invertit, però jo mai posaria per excusa cap condicionant d'aquests perquè si s'accepta l'encàrrec és amb totes les conseqüències. Això ho dic pel que he llegit aquí, no perquè em consti que sigui una excusa oficial.

A nivell narratiu no em sorprèn perquè el Pep és fidel al seu estil, ja ens té acostumats a aquesta mena de performance col.lectiva on tot va fluint... A nivell formal sí que em sorprèn la "poca cura" que desprenen algunes imatges. Més que rés perquè aparentment hi ha escenes més treballades que altres i al meu parer li resta consistència al conjunt. Es parla de poca professionalitat... Jo no lligaria la professionalitat a la qualitat del producte (he vist coses pitjors més professionals que aquesta), jo penso que la "manca de professionalitat" rau en no completar un equip mínim imprescindible en una producció d'aquestes característiques. Segons els crèdits, no hi ha guionista ni director de fotografia (faltaria algú més). Curiosament sembla que les queixes insisteixen més en mancances del contingut de la història i en una mala il.luminació. Res és casual. Encara que la figura del guionista pugui ser assumida pel director, la figura del director de fotografia és imprescindible. En un rodatge d'aquestes característiques hi ha massa fronts oberts que reclamen solucions amb celeritat. Una persona que es dediqui "només" a il.luminar (il.luminar és posar llum amb criteri) i controlar la imatge que se'n deriva a través del monitor de treball, no és cap luxe.

(Segueix)
Joan Porredon ha dit…
(Continua)

L'altra "patata calenta" sembla ser l'absència física de Cervera... Sembla tan lògic que hauria de sortir Cervera que el fet que no surti ho entenc com una opció pensada i madurada. Altra cosa és que em sembli bé, clar! (Que em sembli bé que no surti Cervera i que em sembli bé la contraproposta realitzada).Però l'opció d'obviar els espais naturals de Cervera pot ser conceptual (una absència pot suggerir més presència) o, simplement, exigències de producció. M'explico... Enregistrar, en exteriors, un videoclip com aquest és molt més complicat i exigeix més temps. Hi ha massa variables que poden fer la guitza quan s'ha de repetir moltes vegades la mateixa canço per tenir diferents preses i lligar-les com si fos una. Si hi ha clarianes, per exempe, la llum solar pot tenir moltes variacions i per controlar-la s'ha de disposar de bons equips d'il.luminació autònoms (generador de corrent) que encareix cosiderablement el producte. I no parlem si s'ha de posar llum a la nit... Per higiene mental, fora de la meva feina, no m'interessa massa (de moment) el món de la producció de video, per això no conec gens les intal.lacions de Magical Media, el seu equipament ni els avantages que suposa. Però sembla un lloc equipat amb bones eines de postproducció. Dir el que vaig a dir sense parlar amb el Pep em sembla agosarat i perillós, pero em fa la sensació de feina inacabada. Com si la feina del colorista s'hagués quedat a mitges en algunes imatges que es veuen planes i neutres... Això, o que no compartim el concepte estètic de l'infern. Cal dir, però, que el colorista no és Déu, també necessita material original adient per desenvolupar la seva feina.

Tot això ho comento pel disseny de producció que es deriva de veure el videoclip. Hi ha altres maneres de fer, de produir, de concebre una peça d'aquestes caractístiques. Cada creatiu te el seu estil propi i això ho hauria de saber qui el contracta. Aquest el trobo genuïnament Pep Oriol. Si s'hagués volgut un altre estil, vull pensar que s'hauria optat per un altre creador. El Pep no enganya, s'autoenganya qui pensa que el mateix autor, amb mateix tema i la mateixa gent, farà un producte radicalment diferent (no estic dient que no en sigui capaç, eh)... Ho veig semblant a que si volem menjar carn a la brasa no anirem a una pizzeria (una pizzeria no té brasa). Primer hem de saber que ens ve de gust menjar i després buscar el restaurant que ens ho ofereixi millor.

Vull felicitar la feina i dedicació de tots els que han participat encara que tingui "algun dubte" de com han quedat plasmats.
Anònim ha dit…
Hola Joan,

Estic d'acord amb la majoria de les coses que dius, només m'agradaria puntualitzar alguna cosa.

El director és el màxim responsable un cop ha assumit el projecte, per tant també és responsabilitat seva veure que és necessari el director de fotografia i el guionista, d'acord que el director té massa coses en les què pensar, però això no l'excusa de la seva responsabilitat de formar un equip competent, si no hi ha mitjans per tenir aquestes dues figures, també hauria de ser responsabilitat seva no acceptar la feina si no es pot assumir el projecte amb certes garanties. Potser deies el mateix que estic dient jo.

La idea de no rodar a Cervera pot ser meditada o madurada però això no la fa encertada.

L'altre tema de les dificultats de rodar en un espai no controlat, discrepo una mica. Evidentment és molt més difícil, però l'alternativa que han ofert tampoc ha estat un resultat massa més controlat.

Personalment tampoc veig un problema rodar exteriors com per desestimar la idea, sospito que aquest no haurà estat el problema, aporto solucions, als problemes que planteges.

1. Rodar de nit és complicat, es pot rodar de dia a primeres hores del matí o últimes de la tarda, amb filtratge (tècnica nit americana, es fa servir molt) o postproducció.

2. La continuïtat es complexa amb clarianes, el pas de les hores etc. aporto solucions

- A Cervera també tenim interiors reconeixibles.
- No tota l'acció té perquè passar en una mateixa escena/localització/hora, per tant no hem de controlar la mateixa llum durant tot el videoclip.
- Es poden calcular les hores de llum i rodar a les mateixes hores/condicions. Això ho planifica el director de fotografia prèviament.
- Un generador no és tant difícil d'aconseguir i en tot cas l'exigència d'equip no hauria de ser fora de mida, bàsicament és un reforç a la llum clau que és la del sol.
- Edició i postproducció.

Penso que si el problema és el que apuntes la solució passa per un combinat dels punts 1 i 2. Molts videoclips molt humils estan rodats en exteriors, amb bon resultat i no li veig dificultat, més en aquest producte que no necessita una continuïtat visual en tota la durada.

El tema que dius del seu estil, està bé, el problema és que estar encasellat en un estil et limita molt, i pot ser que no siguis adequat per alguns projectes, ja que si no hi ha adaptabilitat i flexibilitat per experimentar coses noves o altres llenguatges tens el risc de no encaixar en molts projectes. Els gustos també canvien i la gent cada vegada consumeix més productes audiovisuals el que fa que el nivell d'exigència del consumidor augmenti i demandi més, el que fa que aferrar-se a un estil tingui inconvenients i és que amb el pas del temps no agradi. L'estil dóna molta personalitat, però et limita en molts aspectes. Això no és ni bo ni dolent només que si algú et compra el teu estil indefinidament està bé però sinó malament. Personalment preferiria un altre estil i llenguatge per aquest videoclip, alguna cosa més innovadora, experimental.

Qui ha pagat ha considerat adequat aquest estil, altra cosa que ho sigui pel públic general i qué potser ja toqui un canvi de perspectiva. Suposo que coincidiràs amb mi en alguna cosa Joan.
Joan ha dit…
Sí Anonim, sí, coincideixo amb tu amb gairebé tot (tret que no surtis de l'anonimat, jeje)

Però permeta'm que et digui que fas una mica de "trampa" perquè el que tu proposes és fer un altre projecte de videoclip i jo he parlat intentant no sortir del que he vist. Per això quan parlo del pressupost de llum en exteriors estic pensant sempre en un mínim d'uns 20.0000W on fa falta un camió i un grup eletrògen important. Per "reforçar" o "conpensar" la llum del sol pensa que podem fer servir HMI de 8000W o 16000W... no és tan fàcil! Encara que podria semblar innecessari treballar sota la llum del sol del migdia si estem parlant de l'infern... Els W de llum no només fan falta per la seva intensitat sinó per la capacitat d'omplir de llum grans espais...

Oblidate'n de rodar a les hores crepusculars si no és que et plantejes preses úniques en plà seqüència (un altra manera de fer), La llum es mou tan ràpit que no dona temps de fer més.

La nit americana ha passat a la història des que hi ha possibilitat d'editar la colorimetria amb eficàcia (podràs trobar algun romàntic que ho faci).

Ara bé, alternatives de rodatge n'hi ha moltíssimes i molt barates i amb bona qualitat. En això s'ha evolucionat molt des de l'aparició del les Canon que fan video FF i HD. Però, insiteixo, seria sempre proposant un altre producte.

Jo tinc la "mania" d'intentar entendre el que veig i analitzar el que veig. Oferir alternatives pot ser un bon exercici col.lectiu interessant, però rés farà canviar el videoclip.

Jo també he vist coses molt xules i molt creatives fetes amb pocs mitjans, però s'han de plantejar així des d'un inici... tot el que redueixes de capacitat d'equip material, ho has de compensar en capacitat creativa de l'equip humà... és una balança que considero bàsica.

Joan Porredon
Anònim ha dit…
Joan,

Sisi, des d'un inici he plantejat un nou videoclip no reproduir el mateix en altres condicions, he pensat en altres alternatives, per superar suposats o teòrics impediments de rodar a Cervera. No veig el problema en què el producte no fos exactament igual al que és ara si amb això s'esquiven problemes tècnics i podem tenir localitzacions més adients.

Però és impossible no sortir del que has vist amb altres condicionants i paràmetres, això ho canvia tot. De totes maneres permet-me plantejar el que vulgui des del meu punt de vista i no des d'un paràmetre que m'imposes de pensament sota les teves directrius de com he d'analitzar les coses sense que em diguis trampós.

Tu dius: no pots rodar exterior dificilíssim, jo et dic si que es pot d'aquesta manera i tu em dius a noooo però de la manera que et dic jo eh, el vídeo clip ha de ser tal com és ara, amb una ma lligada a l'esquena i amb una bena als ulls.

El tema de la nit americana ho dic com a concepte de rodar de dia per transformar en nit, avui dia digitalment per això deia "o postproducció". Però encara es fa servir el filtrat pots visitar Rosco o Lee.

Si no hi ha un camió i 20.000 W. es pot fer d'una altra manera, hi ha rodatges de dia sense aquest equip fins i tot en cel·luloide que encara la cosa es complica més. La direcció de foto també es basa en saber aprofitar la llum natural (recomano la pel·lícula Cinema Paradiso moltes escenes de llum natural i en condicions difícils, fotografia impecable) es pot! i sense els mitjans d'ara, tal com sortia del fotograma, manipulació del revelat i etalonatge com a màxim, sense wats(al exterior), màscares ni levels, si és que ens queixem de vici jejeje.

"Jo també he vist coses molt xules i molt creatives fetes amb pocs mitjans, però s'han de plantejar així des d'un inici... tot el que redueixes de capacitat d'equip material, ho has de compensar en capacitat creativa de l'equip humà... és una balança que considero bàsica."

No puc estar més d'acord, em pregunto perquè no s'han plantejat així d'inici.
Anònim ha dit…
Lo carranquer no permet més l'anonimat.

Joan moltes gràcies.

Gràcies per IMPOSAR a tots els participants d'aquest blog la teva posició. Pots trobar bé o malament els anònims, però tu tens la llibertat d'elegir publicar el teu nom o no, deixa que les altres persones també tinguin la llibertat d'elegir si volen mostrar pel motiu que sigui la seva identitat. Tot blog o diari ho permet. O tu pots demostrar la teva identitat pel simple fet de posar un nom, tens un certificat digital?
Això Joan és IMPOSAR un criteri a tots els altres. Tu qui ets un policia per anar identificant a la gent?
Tu tens uns arguments respectables per no voler els anonimats i altres en tindran per defensar-los però que vulguis imposa-ho a tothom. Au que ara llegiràs el que vols llegir content?

Senyors de lo Carranquer, acabeu d'imposar una censura per una queixa, vosaltres de tots maneres teniu la possibilitat d'eliminar qualsevol comentari que pugui ofendre a algú, de moment he vist que no heu esborrat res, per tant no heu considerat res ofensiu i ara tréieu la possibilitat de signar en anònim perquè a una persona en concret no li agradi el que llegeix (sense que existeixi res ofensiu). Si hi ha comentaris ofensius trèieu-los però la gent ha de tenir la llibertat de no mostrar la seva identitat. Trobo correcte que a partir d'ara ho feu és el vostre espai, però crec que la participació baixarà moltíssim, espero que el Joan us faci una bona participació ell solet.

No costa res fer un compte anònim, però jo no tornaria aquí fins que no s'actives de nou aquesta possibilitat.

Felicitats Joan!! i Lo Carranquer molt democràtics si senyor, el que diu un s'imposa a tots.
Desconeixen completament el tema de qui ha encarregat el video i a qui ho ha fet. Crec que la magistral classe de tecnicismes que s'han llegit aqui no venen al cas pels mortals de a peu que gaudim de la festa i no justifiquen res ni ens aclaren cap dubte. El que es tractabe ere de fer un vídeo per promocionar la festa de l'aquelarre i es el que imagino s'ha intentat fer amb mes o menys gracia. Que hagi agradat o no el resultat obtingut no crec que depengui de les tècniques i mitjans que hagin emprat si es de dia o be es de nit, si està enregistrat a uns estudis o bé ho haguessin fet a Cervera.
La meva opinió "personal" es que el que s'hauria de valorar es si el missatge que transmet el videoclip en qüestió es el que correspon veritablement al significat de la festa en questió.
Joan ha dit…
Que bonic arribar de treballar i trobar-me dos perles que em conviden a fer una regresió a la infància...

Primer per tornar a escoltar al meu avi quan em deia que no parlés amb estranys i després tornar a l'escola a aprendre a escriure per que se'm pugui entendre sense problemes. Recuperar aquelles classes de "Expresión Escrita".

Aniré al revés, però sembla que ets el mateix, no?

Demano al "Senyor Carranquer" que manifesti publicament si jo he fet una imposició, tal com se m'acusa. Jo només he expressat una opinió amb total llibertat, amb la mateixa que tu et prens per dir tot el que dius (i he de fer veure que no m'ofenc perquè tinc uns principis). Si el Senyor Carranquer ha decidit actuar com sembla que ha fet, jo ho celebro, però no em sento responsable ni me'n faràs sentir.

També m'he de sentir acusat d'imposar unes directius per analitzar coses... Mmmmm... Mmmmm... Tu saps el què és una critica? Criticar una obra que ha fet una persona i dir com faries tu aquesta obra son dos coses completament diferents. Criticar és analitzar el que hi ha i si l'autor no t'ho demana no te cap sentit que li diguis com ho faries tu. Si tu m'ensenyes una obra teva perquè et doni la meva opinió, voldràs saber què en penso del que tu has fet, no t'agradarà que et canvii tota la teva obra, perquè ja no seria la teva obra... No em se explicar millor.

Per tant TOT el que jo he dit és dins el context d'anàlisi del video que s'ha fet, no pretenc canviar res, només entendre perquè s'ha fet i el perquè del resultat. No tinc cap potestat per canviar res. Si vull fer canvis, potser el més honest és que presenti una proposta a l'organització per si la consideren oportuna i es pugui realitzar.

EVIDENMENT que pots treballar en exteriors sense un camió de 20000w de potència de llum. I amb espelmes, i com et doni la gana, tot ho dicta la producció, la història, el director i el director de fotografia... Amb el que m'expliques de Cinema Paradiso ja m'ho dius tot. Per això et recomano una lectura apassionant: "Dias de una cámara" de Nestor Almendros.

En tot cas MAI MÉS parlaré amb un desconegut. (I mira que ja en vaig sortir escaldat l'any passat)

Joan Porredon
Anònim ha dit…
D'acord Joan, has fet un suggeriment públic, i t'han escoltat.
Jo ara en faig un a veure si tinc la mateixa sort. Senyors de lo Carranquer permeteu l'anonimat, ja que afavoreix a la gent expressar-se lliurement amb sinceritat i sense necessitat de ser políticament correctes, i que pugui guardar l'anonimat perquè així ho desitgen i o creuen oportú. L'anonimat afavoreix la participació i teniu l'eina d'eliminar qualsevol comentari que contingui insults o sigui ofensiu. No fomento que la gent insulti o falti a ningú, tampoc és la dinàmica dels anònims que he llegit en aquesta i en altres notícies. Si algun comentari conté insults, s'esborra, si algú no vol parlar amb anònims que no ho faci. Però permeteu la llibertat de poder elegir.

A més no serveix de res una mesura restrictiva si es pot crear un compte de correu també anònim o amb un nom inventat, si no voleu l'anonimat, espero que també feu una comprovació dels noms dels comptes amb l'identitat de la persona amb algun document oficial, si no esteu a les mateixes.

Tu fas una crítica i et quedes allí molt bé Joan perfecte, jo vaig una crítica, dic com s'hagués pogut fer millor, també s'ha parlat de pressupostos, també s'han donat excuses en diversos aspectes i aquí s'han comentat alternatives per rebatre aquestes excuses, s'ha parlat d'alternatives, suposo que es pot parlar de tot. No és un blog de crítica de cine. No tinc per què analitzar una realitat amb un esquema mental determinat de no poder comentar fora del producte ja fet i fora ara també de la crítica de cine. Deixa'm obrir la ment sense unes premisses per poder veure diferents enfocs i possibilitats. La majoria de la gent ha comentat totes aquestes coses, no cal que només et centris en mi.

Gràcies pel suggeriment del llibre però ja l'he llegit.

No sé de què discutim si en la majoria d'aspectes estem d'acord, menys en l'anonimat.